Başkan İduğ partililerle buluştu!

Başkan İduğ partililerle buluştu!
  • 19 Haziran 2019 13:56

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, CHP İlçe Örgütü’nün düzenlediği İstişare toplantısında partililerle buluştu.

Göreve geldiği 2.5 aylık süreçte yaptıklarını anlatan Başkan İduğ, özellikle bütçenin doğru kullanılması konusuna dikkat çekti. Yereldeki başarının iktidarı getireceğini ifade eden Dr. Mustafa İduğ, “5 yıl boyunca halkı memnun ve mutlu edersek genel yönetimi de bize verecektir. Bunu başaracağımıza inanıyorum” dedi. Partililere bir de müjde veren İduğ, İlçe örgütünün 3 ay içinde yeni binasında olacağını söyledi.

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bornova Belediyesi Kültür Merkezi’nde CHP Bornova İlçe Başkanı Asım Güven’in de katıldığı İstişare toplantısında partililerle biraraya geldi. 31 Mart seçimlerinde tarihi bir oy oranı ile seçildiklerine dikkat çeken Başkan İduğ, tüm partili arkadaşlarına teşekkür ederek, CHP’de siyaset yapmaktan onur duyduğunu ifade etti.

Sorunlar paylaşıldıkça küçülür

Bu tip toplantıların önemli olduğunu belirten Başkan İduğ, “böyle  biraraya gelirsek sorunları daha kolay ve çabuk çözeriz. Sizlerden ne kadar uzak olursak sorunlar o kadar birikir. Sorunlar paylaşıldıkça küçülür. Aday adaylığım sürecinde; ‘Örgütü çok önemsiyoruz’ demiştim. Bu lafta kalmayacak. 5 yıllık hizmet dönemim boyunca şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkesi doğrultusunda belli zamanlarda sizlerle olacağım” dedi.

Çalışanlarımızın hakkını verdik

23 Nisan, 19 Mayıs, Razaman Ayı olmak üzere çok yoğun bir dönemde işbaşı yaptıklarını vurgulayan Dr. Mustafa İduğ, “Geride kalan 2.5 aylık süreçte Cumartesi-Pazar demeden günde 500 kişiyi ağırladık. Bu arada 2040 personelimizin çalışmasını ölçen, tespit eden, verimlilik üzerine onları tanımaya çalıştığımız bir dönem yaşadık. 1.440 iş arkadaşımızın maaşlarına %26 zam yaptık. Çalışanlarımızla barıştık. Eşitlik ilkesine göre 144 güvenlikçi arkadaşımız ve 49 İZBAŞ çalışanının da aynı haklardan yararlanmasını sağladık. Memurlaramızı da yılda 4 kez ikramiye verme kararı aldık”  diye konuştu.

Başkan İduğ partililerle buluştu!

Bütçemizi doğru kullanmalıyız

Çalışanların maaşlarına yapılan zamların yıllık maliyetinin 30 milyon TL olduğunu söyleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Bunun için de yeni kaynak yaratmamız, bütçemizi doğru kullanmamız gerekiyor. Örneğin; Bir yılda mesailere ödenen ücretin 7 milyon olduğunu tespit ettik. Bu çok yüksek bir rakam. Bunun tedbirini alacağız. Gerçekten işi olan mesaiye kalacak. Aynı şekilde tedarikler noktasında da % 40’lara varan tasarruf sağlayabiliriz. Satın Alma Koordinasyon Müdürlüğü kururak aynı malı daha uygun fiyatla alacağız. Bunu sadece bizim değil Türkiye’deki tüm belediyelerin yapması gerekiyor” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Menemen Çocuk Köyü’ne rekor ziyaretçi

Yerelde başarı iktidarı getirecek

İktidar olmanın formülünü veren Başkan Mustafa İduğ, “1989 yılında CHP’nin yerel seçimlerde elde ettiği başarı, başarısız belediyecilik nedeniyle iktidarı getirmedi. Bilmeliyiz ki; 2019 Yılı 31 Mart seçimlerindeki başarı ancak doğru ve etkin yönetim bizi iktidara getirir.  5 yıl boyunca halkı memnun ve mutlu edersek genel yönetimi de bize verecektir. Hep birlikte bunu başaracağımıza inanıyorum” dedi.

Yakında yeni ilçe binamızdayız

Nüfusu 500 bine yaklaşan Bornova’da 13 bin dolayında CHP üyesi olduğunu belirten Başkan İduğ, bu sayının artması gerektiğini belirterek şöyle konuştu: Özellikle gençlik kolları ve kadın kollarımızın aktif çalışmaları ile insanları partimize çekmeliyiz ama aslan yattığı yerden belli olur. Bu yüzden daha iyi bir ilçe binasına ihtiyacımız var. Gerekli çalışmaları yaptık. Bornova’ya yakışan bir ilçe binamız olacak. Üç ay içinde buraya geçeciğiz. Yaklaşık 3 saat süren toplantıda partililerin sorularını da yanıtlayan Başkan Mustafa İduğ, Bornova Belediyesi olarak hayata geçirecekleri yeni projeleri de anlattı.

 

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.