Başkan Atila’dan Millet Bahçesi çıkışı: Bornova rahatsız!

Başkan Atila’dan Millet Bahçesi çıkışı: Bornova rahatsız!
  • 11 Ocak 2019 20:07

Bornova Belediyesi’nin Cumhuriyet Halk Partili Başkanı Olgun Atila, bir internet televizyonunda katıldığı canlı yayında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ege Üniversitesi koruluğuna Millet Bahçesi yapılacağını ilan etmesi üzerine görüşünü dile getirdi.

Başkan Atila açıklamasında hem Bornovalıların durumdan rahatsız olduğunu söyledi hem de yeni bir öneri sundu.

Atila, “Vatandaşlarımız bu konuda çok tedirgin. Üniversitedeki öğretim üyelerimiz çok tedirgin, gençlerimiz tedirgin. Bu konuda her zaman vatandaşlarımızın yanındayız. Bu işin takipçisiyiz. Hep birlikte kentimize sahip çıkacağız. Ege Üniversitesi 64 yıllık kurumdur, Bornova’nın göz bebeğidir. Ege Üniversitesi Bornova Belediyesi’nin en büyük paydaşlarından biridir. Halk sağlığı, spor ve bir çok konuda işbirliği yaptık. Son dönemde üniversite ile aramızda böyle bir mesafe oldu. Bu da bizim için çok üzücü bir durum. Candeğer Hanım Rektörlüğü bıraktıktan sonra yapılan rektörlük seçimleri ve atamalardan sonra, yaklaşık iki yılda 3. 4. rektör gelmekte ve bu konuda bir tedirginlik bulunmakta. Kentin seçilmiş başkanlarının bir görüşü alınmadan böyle bir proje oluşturmak bence sakıncalı bir durumdur. Doğru değildir. Vatandaşlarımızın gerçekten çok büyük kaygıları var. Üniversitenin Kemalpaşa’ya Aliağa’ya taşınma durumları, hastanenin Bayraklı’ya taşınma gibi konuları da tartışıyor. Dolayısıyla 290 dönümlük, Ege Üniversitesi lojmanlarının da içinde bulunduğu, 40-50 yıllık ağaçlarının bulunduğu alanda zaten vatandaşların yürüyüş yaptığı bir alanda Millet Bahçesi diye bir şey olmaz.  Üniversite Bornova’nındır, İzmir’indir. Ege Üniversitesi, Bornova’nın sigortasıdır. Biz üniversitemizin başarılarıyla övünmek istiyoruz. Dolayısıyla zaten ağaçlı bir alanda Millet Bahçesi yapmanın doğru olduğunu düşünmüyorum” açıklamasını yaptı.

‘OLMAZ’ DEDİ ADRES GÖSTERDİ: HACILARKIRI UYGUN!

Atila, Millet Bahçesi’nin hazır değil boş alanların kullanılarak yapılmasının uygun olacağını ifade ederken, “Cumhurbaşkanı’nın bu konuda doğru bilgilendirildiğini düşünmüyorum, yanıltıldığını düşünüyorum. Çünkü kendisi de belediye başkanlığından gelme, kendisi de belediyenin sorunlarını bilerek ülkenin gündemine taşımış bir siyasetçi, dolayısıyla ortak aklın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bornova’da Millet bahçesi yapılacaksa bundan mutluluk duyarız. Tıpkı Aşık Veysel rekreasyon alanı veya Kadifekale gibi bir alanın ranta açılmadan ağaçlandırılması gibi. Bornova’da şimdiye kadar hiçbir yeşil alan imara açılmadı. Hacılarkırı’nın olduğu alan Topçu Tugayı’nın olduğu alan gibi alanları vatandaşın kullanımına açmak, burayı millet bahçesine dönüştürmek ya da var olan bir çorak alanı millet bahçesi yapmanın doğru olduğunu düşünüyorum. Bunu bir proje olarak ortaya koymanın doğru olmadığını düşünüyorum. Aksine milleti biraz rahatsız ettiği görüşündeyim.Hacılarkırı bölgesindeki TSK alanının Millet Bahçesine dönüştürülmesini daha doğru buluyorum. Zaten bitmiş bir proje, zaten yaşayan bir alan. Buraya bir AVM açmak tedirginliği herkeste var. Üniversitemiz ortak paydamızdır, korumak hepimizin görevidir. Bu konuda Cumhurbaşkanı’nın yanlış bilgilendirildiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Karşıyaka Belediyesi’nden Kütüphane Haftası’na özel söyleşi

KONUYLA İLGİLİ REKTÖRDE AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Ege Üniversitesi’nin yerleşke alanı dışındaki lojmanlar bölgesi ile Güneş Enerjisi Enstitüsü arasında kalan koruluk alanın düzenlenerek Millet Bahçesi şeklinde kullanılması için çalışmalar sürerken Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak da “Kampüs alanı dışında kalan koruluk alan, milletimizin de kullanımına açılacak. Yaklaşık 290 bin metrekarelik alan, bakım ve düzenlenmesinin ardından vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak” açıklamasını yapmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.