Arsa mağdurlarına Zeybekci müjdesi

Arsa mağdurlarına Zeybekci müjdesi
  • 18 Şubat 2019 13:20
Balçova’da arsa mağdurlarıyla bir araya gelen AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, uzmanlar ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan görüş aldığını belirterek, “5 bin vatandaşımız bir devlet kurumundan bedelini ödeyerek yer satın almış, kimisine tapu verilmiş kimine verilmemiş, şu anda konunun muhatabı 20 bin kişiye ulaşmış. 40 yıldır sorun çözülememiş, başınıza gelmeyen kalmamış. Çözmek boynumuzun borcu” dedi.
Mülkiyet hakkının yaşam hakkı gibi kutsal ve Anayasa’da koruma altında olduğunu belirten Zeybekci, konunun asıl muhatabının İzmir Büyükşehir Belediyesi olduğunu, belediye devreye girmeden bu işin zor çözüleceğini belirtti.
Zeybekci, “Kesin ve net söylüyorum, 1 Nisan’da göreve geldikten sonra somut, elle tutulabilir seçenekler önünüze koyacağız. Kullanılabilir şekilde tapusunu, mümkün değilse de satıldığı yılda aynı değerdeki bir arsanın bugünkü emsaline bakarak değerini öderiz. Kimseyi mağdur etmeden, herkesle görüşerek bu işi 31 Aralık 2019’a kadar çözeceğiz. Hayatta üç altın kuralımız var, yalan söylememek, verdiğimiz sözü tutmak ve emanete sahip çıkmak. Sizin hakkınız bizim için emanettir, yıl sonuna kadar herkesin kabul edeceği, uzlaşma şekliyle, gerekiyorsa belediye bütçesinden kaynak ayırarak bu işi çözeceğiz. Çözmek boynumuzun borcudur” dedi.
Vatandaşın mağduriyetinin engelleneceğini vurgulayan Zeybekci “Emanetinizi aldım, 40 yıldır sabrediyorsunuz 40 gün daha sabretmenizi istiyorum. Birlikte çözeceğiz inşallah” sözleriyle bitirdiği konuşmasının ardından arsa mağdurları ve yakınları tarafından alkışlarla uğurlandı.
ÇAKIROĞLU’NA ANMA
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, Ege Üniversitesi’nde öğrenciler arasında çıkan kavgada öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun mezarı başındaki anma etkinliğine katıldı.
Pınarbaşı Mezarlığı’nda düzenlenen ve yoğun bir katılımın olduğu anma etkinliğinde Zeybekci, Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun babası Fuat Mahir Çakıroğlu’na üzüntülerini aktardı. Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun sivil şehit olduğunu ifade eden Zeybekci, “Bu millet milyonlarca şehit verdi, bayrağımız şehitlerden bu rengini aldı, dalgalanıyor. Onların şehadetleriyle bu memleket huzurlu. Mekanı cennet olsun. Rabbim inşallah sizlerle kavuşana kadar cennetinin en güzel  yerinde ağırlasın, sizleri cennetin kapısında bekliyor olsun” dedi.
Fuat Mahir Çakıroğlu ise oğlunun herkes tarafından sevildiğini, kalbi, vicdanı olan herkesin de şehidi olduğunu söyledi. Zeybekci’ye katılımı için teşekkür eden Çakıroğlu, “Seçimde de başarılar diliyoruz. Bir değişim de İzmir’e şart. CHP’liler, benim de CHP’li olduğumu bildiği halde birkaç tanesi başsağlığına geldi, hiçbiri Fırat’a sahip çıkmadı. Samimiyetlerine inanmıyorum. Belediyelerinde olsun etkinliklerinde olsun hiç birinde göremedik, sahip çıkmadılar. Eski yapıda da değiller, her yere doldurmuşlar o kadroları zaten” diye konuştu. Zeybekci, anne Özlem Çakıroğlu’nun da yanına gidip sabırlar diledi.
Malatyalılar’ın Çiğli’deki buluşmasına konuk olan Zeybekci, ayrıca AKTUR şirketinin personeline yönelik ödül törenine katıldı, Pınarbaşı Ehlibeyt Camisi’nde vatandaşlarla buluştu.
Bu haber ilgini çekebilir ->  Saime Bucaklıoğlu; Marina Projemiz Sahil Peyzaj Düzenlemesi ve Yenilik Projemiz Hazır
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.