Anlatmaya gerek yok, görüyorsunuz !

İlhan Baran

1979 Yılında doğumlu. Elektrik enerjisi üretim iletim ve dağıtım teknolojisi bölümünü mezunu. Sonrasında iktisat fakültesi uluslar arası ilişkiler ve Hukuk bolumu eğitimi almış. Siyaset bilimi üzerine çalışmaları ve mesleki alanında çalışmalarına devam etmektedir.
  • 4 Nisan 2018 10:30

Merhaba kıymetli dostlar.
Yaklaşık 2 yıl aradan sonra yeniden köşe yazmaya başlamanın hem heyecanı hem de tedirginliğini yaşamaktayım. İlk yazımda hangi konuyu işleyeyim diye düşünürken, gazete başlıklarına göz attım ve fark ettim ki bu ülkede kaleme alacak konu bitmez.

Akkuyu Nükleer santralinden tutun da Afrin sınırın da yapılan askeri sanatsal ve sportif Baloya, Cocuk tacizleri haberlerinden tutun da karayolunu kapatıp drift yapan gençlere, ortalık cümbüş yeri misali.

Son zamanlarda sosyal medyada üne kavuşan ve reklam fenomeni olan bereli adamın dediği gibi gerçekten de anlatmaya gerek yok her şey ortada. Aslında bizim anlatmaya değil konuşmaya ihtiyacımız var. Konuşulması gerekenler üzerine konuşmak kaydıyla.
*Hukuk askıya alındı konuşmuyoruz
*Adalete olan inanç tükendi konuşmuyoruz
*Çocuklar tecavüze uğruyor konuşmuyoruz
*Üniversiteler fikir üretemez hale geldi konuşmuyoruz
*Ülkenin %85 i kredi borçlusu konuşmuyoruz
*Kontrol edilemez bir terör furyası var konuşmuyoruz
*Dolar Euro kontrolden çıkmış konuşmuyoruz
*Benzin 6 tl yi aştı konuşmuyoruz
* Türkiyenin gerçek hiçbir derdini konuşmuyoruz.

Hatta öyle bir hal aldı ki bu konuşmamak eşler bile konuşmaz oldu. Odasından çıkmaya oğlunu yemeğe çağırmak için mesaj atan anneler var artık. YANİ KONUŞMUYORUZ.

Bizim bu gerçekleri anlatmaya değil, üzerinde konuşmaya ihtiyacımız var, Ortak aklı nasıl üstün tutarız, Çocukların istismarını nasıl önleriz, kadın cinayetlerinin önüne nasıl geçeriz, İşsizliği nasıl aşarız, eğitimin kalitesini nasıl yükseltiriz, doları nasıl düşürürüz, kutuplaşmayı nasıl aşarız, Bilim ve teknolojide nasıl ilerleriz bunları konuşmalıyız. Ve konuşanları iyi dinlemeli fikrimizi söylemeliyiz.

Birde korkularımız var. Birilerinin bizi suçlamasından korkuyoruz, Fetö den korkuyoruz, Kalabalıkta patlayan bombalardan, İşten atılmalardan, zulme karşı durmaktan, hak aramaktan, trafikte araç kullanmaktan, eleştirmekten, çocukları okula götüren servisten, karanlıkta yürümekten hatta ayakkabı bağcığını bağlamak için eğilmekten bile korkuyoruz.

Velhasıl Anlatmaya Gerek Yok Görüyorsunuz…

Bu haber ilgini çekebilir ->  Sporda Bayraklı farkı!
YAZARIN SON YAZILARI
KURBAN EDİLEN ÇOCUKLAR - 8 Ağustos 2019 16:16
SANDIKTAN TAVŞAN ÇIKTI - 9 Nisan 2019 09:01
SENİ SOYTARI SENİ - 21 Şubat 2019 10:04
SEVGİLİ APTALLAR - 7 Aralık 2018 13:54
Bİ BİTMEDİNİZ GİTTİ YAHU..! - 11 Kasım 2018 11:46
Vay kerizz… - 17 Ağustos 2018 14:11
“Beni dinle Filistinnn….” - 21 Mayıs 2018 10:42
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Kadir Akın dedi ki:

    Harikasın kardeşim. Yazılarının devamını dilerim.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.