AK Partili Dağ’dan flaş açıklamalar

AK Partili Dağ’dan flaş açıklamalar
  • 24 Nisan 2019 15:26

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, geçen hafta İzmir İl Başkanlığı’na atanan Kerem Ali Sürekli’yi makamında ziyaret etti. Dağ’a İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı da eşlik etti. Dağ, burada düzenlediği basın toplantısında, önlerinde seçimsiz bir 4,5 yıl olduğunu, bu sürede yeni oluşan sosyolojiye göre çalışmalarını yönlendireceklerini söyledi. 31 Mart yerel seçimlerine değinen Hamza Dağ, CHP’li başkanların seçim sonuçları için ‘Rekor kırdık’ ifadelerini kullandıklarını hatırlatarak, “Bunu söyleyerek hem önceki başkanlara, hem HDP’ye hem de İYİ Parti’ye haksızlık ediyorlar. Bir tebrikte bulunacaklarsa sadece CHP’ye değil, İYİ Parti ve HDP’yi de tebrik etmeleri lazım” dedi.

Yerel seçimlerin sonuçlarını değerlendirmeye devam ettiklerini belirten Dağ, AK Parti’ye İzmir’de verilen 1 milyon 38 bin oyun hakkını vermek için çalışacaklarını ifade etti.

Dağ, “Geçen hafta Kerem Ali Sürekli başkanımız atandığında genel merkezde kendisiyle sohbet etme fırsatımız olmuştu. Sonrasında bizzat il binasında resmi ortamda hayırlı olsun demek için kendisini ziyaret etme ihtiyacı doğdu. İnşallah bu yerel seçimden sonra güzel bir başlangıçla iyi bir çalışma yapabileceğimiz, koordineli çalışma yapabileceğimiz süreç yürüteceğiz. Bu sayede de çok farklı bir şekilde netice alma ihtimalimizin olacağı döneme girmiş oluyoruz. Yerel seçim sonuçlarını biz değerlendirmeye devam ediyoruz. Sonuçlara bakıp hangi ilçede ne kadar oy almışız, bu oranlara göre yorumlama yapmak bizi yanılgıya götürür. Bunun daha özelini yapmamız lazım. Biz ilçe ilçe bunu yaparken tüm ilçe başkanlarımız da mahalle mahalle karşılaştırmalarını yapmaları gerekiyor. Daha sonra sandığa da inmek gerekir. Anketler yaparken en güzel netice önümüzde duruyor. 9 ay önce yapılan seçimde de ittifaklar vardı, şimdi de var. Cumhurbaşkanımızın almış olduğu oyla bu seçimde almış olduğumuz oyları etüt etmeliyiz. Büyükşehir bağlamında baktığımızda da 9 ay önce yapılan seçimde biz burada yüzde 33 oy almıştık. Diğer ittifak ise bildiğim akdarıyla yüzde 65 oy almıştı. Bu anlamda karşı taraf 3 blok halinde almış olduğu oy ortaya çıkmıştır. Şimdi önümüzde kısa süreli zamanlarda siyasal tercihlerin değişme imkanları çok daha sınırlı olur. Ama uzun süreli bir dönemeçte bu tercihler konusunda bulunduğumuz hali anlatarak değişimi sağlama durumumuz var” dedi.

İZMİR’DE 1 MİLYONDAN FAZLA İNSAN AK PARTİ LOGOSUNA OY VERDİ

2004 yılından bu yana İzmir’de seçmenin kendilerine muhalefet görevi verdiğini aktaran Dağ,  sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yine aynı görev verildi. Muhalefet görevini iyi okumamız lazım. Siyasi partiler içinde bulunuyorsak her birimizin bu demokrasinin gereğini yerine getirmek mecburiyetimiz var. Siyasi parti içinde bulunuyorsak İzmir’de 1 milyon 38 bin insan AK Parti logosuna oy verdi. Bunun hakkını vermek zorundayız. Bulunmuş olduğumuz görevlerde yapılacak olumlu işleri destekleyerek, olumsuz noktalarda ise milletimize anlatmalıyız. Bizim yerel seçimlerde esas görevimiz pozitif muhalefet görevidir. Bugüne kadar nasıl sağlamışsak bundan sonra daha iyisini hayata geçirmemiz lazım. Diğer taraftan ülkede iktidarız. Bu iktidar olmanın yarattığı durum ile köprü vazifesini devam ettireceğiz.”

AK Partili Dağ'dan flaş açıklamalar

BU SAATTEN SONRA MAZERET ORTADAN KALKTI

Türkiye genelinde Cumhur İttifakı’nın yüzde 52 oy aldığını kaydeden Hamza Dağ, “24 Haziran’dan sonra yaşamış olduğumuz ekonomi konusundaki operasyon olmasına rağmen milletimiz Cumhur İttifakı’na yüzde 52 oy verdi. Önümüzdeki 4,5 yıl bize önemli bir sorumluluk verdi. Bu süre boyunca bizim yeni sitemin daha faydalı olması konusunda önemli adımlar atmamız gerekiyor” dedi. Millet İttifakı’nın İzmir, İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirleri aldığını hatırlatan Dağ, “Bu saatten sonra ‘Hükümet bize gerekli desteği vermiyor’ mazereti ortadan kalkmıştır. Çünkü şu anda CHP’nin yönettiği, yönetme noktasında olacağı büyükşehirlerin toplam bütçesi neredeyse hükümetin, kabinenin yarı bakanlığından daha fazlasına tekabül eder. Bu noktada bir mazeret durumu olamaz. Hiçbir başarı mazeretin yerini tutamaz. Bu saatten sonra siyasi rakiplerimizin ifadesi söz konusu olursa ellerinde önemli bir imkan olduğunu hatırlatmak isteriz” dedi.

İZMİR’DE YAKIN TAKİPTEYİZ

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin tecrübeli bir siyasetçi olduğunu vurgulayan Dağ, “Kendisiyle 26’ncı dönemde birlikte milletvekilliği yaptık. Teşkilatımızın içinde hep yer aldı. İzmir’in ve teşkilatın hafızası, İzmir’i gayet iyi bilen birisi. Tecrübeli bir isim. Biz hala tecrübeli olamadık, hala genç halimizle duruyoruz. İzmir’de önümüzdeki 4 yılı gayet iyi değerlendireceğiz. Önümüzde güzel bir dönem var. 17 yılda 15 seçim geçirdik. Siyasi rakiplerimizle İzmir’de çok daha yakın takipteyiz. Önümüzdeki süreçte netice almak çok sorun olmayacak” diye konuştu.

BİZ HEP BARDAĞIN DOLU TARAFINA BAKARIZ

Bu haber ilgini çekebilir ->  İzmir’de 23 Nisan coşkusu kentin dört bir yanını saracak

Toplantıda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Hamza Dağ, görevinden istifa eden eski İl Başkanı Aydın Şengül’ün ‘Bu partinin çıkmazlarından bir tanesi kendi ekibini oluşturmaya çalışanlardır. Bunlara pirim vermeyin. Allah bizi affetsin, çok fazla günahımız var’ açıklaması ve Şengül ile sorun yaşadığı iddialarının sorulması üzerine şöyle dedi:

“Bizim siyasi kültürümüzün bir özelliği var. Biz kendi içimizde ayrı ve farklı düşünebiliriz. Bizde bu konularda kesinlikle kamuoyu önünde, basın önünde konuşma durumu söz konusu olmaz. Biz farklı düşüncelerimizi oralarda paylaşırız. Sonrasında ağabey-kardeş halinde çalışmalarımıza devam ederiz. Kerem Ali Sürekli arkadaşımız ile çalışmalarımızı başarılı yöneteceğiz. Aydın Başkan da bu partiye milletvekili il başkanı olarak emeklerini sürdürdü. Biz hep bardağın dolu tarafına bakarız. Ben önümüzdeki süreçte bu konudaki tavrımız ne olduysa partinin içinde görüşlerimizi ifade ederiz ama dışarıda bu hususları paylaşmayı uygun görmeyiz, bundan sonra da devam edeceğiz.”

CHP’NİN KENDİ İÇİNDE BÖLÜNMESİYLE KAZANMIŞTIK

AK Parti’nin İzmir’de bazı ilçeleri kaybetmesine ilişkin soru üzerine Dağ, bu konuda çalışma yürüttüklerini ve ilçe ilçe masaya yatırdıklarını dile getirdi.

Seçimin değerlendirmesini kendi içlerinde yaptıklarını kaydeden Dağ, “Bizim bir geniş kapsamlı değerlendirme toplantımız olacaktı. İl başkanlığı süreci yaşanınca gündem ona doğru kaydı. Gündem gecikti, kendi içimizde değerlendirmesini yapıyoruz. İlçe ilçe masaya yatırıyoruz. Kaybettiğimiz ilçeler de kazandığımız ilçeler de var. Bir kısmı bir önceki seçimde CHP’nin kendi içindeki bölünmesiyle kazandığımız ilçelerdi. Bu bir realite. Torbalı, Menderes, Selçuk’un böyle bir özelliği vardı. Seçim sonucunu değerlendirirken mazeret için söylemiyorum hem büyükşehirde hem ilçelerde iki partili bir seçime gittik. Bir yerde CHP bir yerde AK Parti. 4-5 partinin katıldığı seçimlerden ziyade iki partinin katıldığı seçimlere girmiş olduk. Bunu seçimden önce de biliyorduk, buna rağmen niye iddialı konuşuyorduk? İddialı konuşmayacağız da ne yapacağız. Bizim ittifakımızla karşı ittifakın oy oranını gayet iyi biliyoruz. Bugün CHP’li olarak kazanan belediye başkanları tarihi rekorlar kırdık diyorlar, kendinden önceki başkanlara haksızlık ediyorlar. Hem de HDP ve İYİ Parti’ye haksızlık ediyorlar. Bir tebrikte bulunacaklarsa sadece CHP’ye değil diğerlerine de tebrik etmeleri lazım, bu onlarla ortaya çıkmış bir sonu. Biz hem kazandığımız hem kaybettiğimiz ilçeleri masaya yatırıyoruz. Kendi içimizdeki muhasebeyi iyi yapıp önümüzdeki sürece hazırlanacağız” dedi.

AK Partili Dağ'dan flaş açıklamalar

BÜYÜKŞEHİRDE OY ARTIŞINI NET BİR ŞEKİLDE GÖRÜYORUZ

Dağ, “Türkiye genelinde bütün değerlendirmeler ya referandumdaki oy oranları ya da cumhurbaşkanının almış olduğu oy oranına göre değerlendirilir. Biz her ilçemizde ve büyükşehirde oy artışı yaptığımızı net bir şekilde görüyoruz. Kriter olarak bunu alırsak evet oy artışı var. Belediye başkanlığı kazanmaksa ona göre değerlendirmek lazım” dedi.

SOYER’İ HENÜZ ARAMADIM

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Tunç Soyer’i tebrik edip etmediğiyle ilgili soru üzerine Dağ, henüz kendisini aramadığını ifade etti.

Dağ, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile memurluktan atılanları zabıta olarak işe alacağına yönelik açıklamasını hatırlatarak,  “Büyükşehir belediye başkanımızı henüz aramadık. Açıkçası seçim kampanyası dönemi boyunca benim kafamda soru işaretleri oluşmuştu. Bu açıklamaları teyit edecek bir hamle geldi. İhraç edilenleri işe alacaklarını söyledi. Gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini merak ediyoruz. KHK’dan ihraç edilenler FETÖ’cü ve PKK’lılar. Bunlarda yanlış bir şey varsa OHAL komisyonu düzeltiyor. Büyükşehir belediye başkanının ‘işe alacağım’ demesi seçim kampanyası sürecinde kafamdaki soru işaretlerini devam ettirdi” diye konuştu.

‘İZMİR’DEKİ HAVAYI DEĞİŞTİRECEĞİZ’

İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı da “Almış olduğumuz seçim sonucu belki hiçbirimizi memnun etmedi ama hayallerimizi yitirmeden kaldığımız yerden devam etmeliyiz. Teşkilatlarımız aynı azmi gösterecektir. Bizde seçim bittiği gün başlar. Zaten hep sahadaydık, 2024 sürecinde de bu ekiple beraber İzmir’deki havayı değiştireceğiz” dedi.

SÜREKLİ: KAMPA GİDİYORUZ

İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, “Genel Başkan Yardımcımız bugün ilimize geldi. Geçen hafta görevi devralmıştık. Hafta içinde mesajları verdik. 3 günlük Kızılcahamam kampına gidiyoruz.  Cumhurbaşkanı ve Genel Başkanı Recep Erdoğan ile çalışmalara başlıyoruz. Değerlendirmemiz olacak. İnşallah ehliyetli ve liyakatli il yönetimi oluşturmak için gayret ediyoruz. Genel başkan yardımcımız teşkilatın evladı olarak Ankara’da İzmir’i yıllardır temsil ediyor. Seçim çalışmaları gerçekleştirdik. Teşkilatımız gereğini yaptı. Sonuçları yorumladık. Yüzde 40’lık oy hedeflerimizin altında ama geldiğimiz açıdan olumlu. 1 milyonun üzerindeki oy olumlu. Olumsuzluk noktasında da dersimize çalışacağız, yeni dönemde gerekeni yapacağız. 2024 çalışmaları genel başkanımızın talimatlarıyla başlamıştır” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.