Soyer’in yeni adresi

Soyer’in yeni adresi
  • 22 Mayıs 2019 14:58
Başkan Soyer’in, uzun süredir kullanılmayan Varyant’ta bulunan Şato/Konukevine taşınacai. AK Parti kanadından yeni adresi eleştirilen Soyer’e CHP YDK eski Üyesi Şehrazat Mercan ise destek verdi.

31 Mart’ta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Tunç Soyer, Seferihisar’dan kent merkezine taşınma kararını hayata geçirirken tartışmalarda beraberinde geldi.

Soyer Varyant’ta bulunan ve uzun süredir kullanılmayan Şato/Konukevine taşınma kararı aldı.Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) eski Üyesi Şehrazat Mercan sosyal medyadan ‘şato’ vakası başlığıyla yayınladığı mesajında Urla villaları ve vali konağı uygulamasını örnek gösterdi, Soyer’in kararına destek verdi.

Soyer'in yeni adresi

ŞATO VAK’ASI
Mercan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
31 Mart 2019 günü yapılan yerel seçimle, göreve gelen belediye başkanlarına, son günlerde basın ve sosyal medyada, eleştiriler artmaya başladı.
Bu eleştirileri biraz erken bulmakla birlikte, bunda seçim vaadlerinin sonucu beklentilerin de yüksek olmasına bağlıyorum.
Gelelim, Varyant’ta bulunan, İzmir B.Şehir belediyesinin mülkü olan Şato’nun, Başkan Tunç Soyer tarafından konut olarak kullanılmak üzere hazırlıkların başladığı konusuna.
Şato, Varyant’ın, eski İzmir’in simgesi bir yapıdır. ben içine bir kez girebildim. Bir avukat grubu ile buluşmamız olmuştu , orada. O kadar. Gördüğüm kadarıyla, sade bir bina. İzmir’e hakim konumda.
İzmir valisi Devletin memurudur. Atama ile gelir, gider. Ancak uzun yıllardır, Güzelyalı’da, bölgeye de adını veren Vali Konağında oturur. Kimse de bir şey demez.
Yaklaşık 10-12 yıl önce, Alaybey sırtlarında, Gazeteciler Cemiyeti Ormanının içindeki ağaçlar da kesilerek, Deniz Kuvvetlerine ait Gözlemevi yıkılıp yeniden yapıldı ve o tarihlerdeki İzmir adayı, aynı zamanda Bakan, Binali Yıldırım’ın kullanımına verildi. Yıldırım, İzmir’e gelişlerinde bu binayı öyle ya da böyle kullandı. Biz İzmir Barosu Çevre Komisyonu ve Bayraklı Belediyesi davalar açtık. Hakkından gelemedik. İtiraz eden oldu mu başka? Ben duymadım.
Yine bir örnek Urla Villaları. 2 tanesinin kimin için yapıldığını…dar bir lokasyon için Doğal SİT Kararının değiştirildiğini, yine aynı alan için Şehircilik ve Planlama İlkelerine tamamen aykırı planlar yapıldığını, mahkeme kararlarının uygulanmadığını hepimiz biliyoruz.
Dahası var. İşlevi ve hukuki durumu gereği tamamen bağımsız olması gereken Merkez Bankası İzmir Şubesi’nin Konak’taki üst katı boşaltılarak, o zaman ki Başbakan Davutoğlu’nun emrine amade hazırlandığını hepimiz biliyoruz. Başbakanlık filan kalmadı ama binayı da boşaltmadılar.
Şimdi bu kadar hukuksuz imalatlar, kullanımlar varken, Şato’nun, seçimle gelmiş ve İzmir’i temsil eden Başkanı tarafından kullanılmasına itirazlarımızı yaparken, el insaf!
Şimdi, Tunç Başkan, atıl duran bu binayı, Kurul Kararına uyarak ve özüne dokunmadan kullanılabilir hale getirirse…İzmir’i temsil ederken bu binayı kullanmasında, ölçülülük esasında hareket ederse ne diyebiliriz? Bence sakıncası yok. İyi de olur.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Türkiye 13. Alaçatı Ot Festivali’nde buluştu
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.