5 madalya ile döndüler

5 madalya ile döndüler
  • 25 Mayıs 2018 10:12

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bedensel Engelliler Boccia Türkiye Şampiyonası’nda biri altın olmak üzere 5 madalya kazandı.

Bedensel Engelliler Boccia Türkiye Şampiyonası’nda İzmir Büyükşehir Belediyespor rüzgarı esti. Samsun Tekkeköy Yaşardoğu Spor Salonu’nda yapılan şampiyonada 19 ilden toplam 82 sporcu yarıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, biri altın olmak üzere toplamda 5 madalya kazandı.

BC1 ve BC2 takım klasmanında İzmir Büyükşehir Belediyespor’dan Aydın Kavurcu, Mahmut Çoban ve Mustafa Özkan oluşan üçlü Türkiye Şampiyonu oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcularından Mustafa Özkan ve Sinem Gökten BC2 klasmanında, BC3 çiftlerde Mustafa Çetin ve Evren Mutlu Türkiye ikinciliği kazandı. BC4 klasmanında ise Mehmet Gülseroğlu Türkiye üçüncülüğünü elde etti.

En fazla derece yapan takım

Şampiyonanın en başarılı ve en fazla derece yapan takımı olduklarını dile getiren antrenör Feride Çetin, “Samsun’dan 5 madalya ile dönmenin haklı gururunu yaşıyoruz. İyi sonuçların altına imza attık. Şampiyonada tüm sporcularımız ellerinden gelen mücadeleyi ortaya koydular. Onların bu gayretlerinden dolayı çok mutluyum.  Bizlere her zaman güvenen kulübümüze ve yöneticilerimize teşekkür ederiz” dedi.

Boccia nasıl oynanır?

1984 yılında paralimpik programa alınan boccia, 2008 yılından bu yana dünyada 50’den fazla ülkede oynanıyor. Oyunda hedef olan beyaz top, sahada oyunculardan biri tarafından atılır, rakipler ise sırayla kendi oyun toplarını en kısa sürede hedef topuna en yakın biçimde sıralandırmaya çalışır. Toplar fırlatıldıktan sonra hakem, hedef topuna olan yakınlıklarına göre puanlandırır. Bireysel boccia 4 raunt olarak kişi başına 6 topla oynanırken, takım boccia 6 raunt olarak kişi başına 2 topla oynanır.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Soyer: “Yaptığımız her şey en çok gençler için”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.