Zeybekci’nin İzmir projeleri

Zeybekci’nin İzmir projeleri
  • 17 Ocak 2019 11:07

Medya Ege İmtiyaz Sahibi, Gazeteci Arif Çayan yazdı…

AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, CHP İzmir’de kimi aday gösterelim tartışmaları ve kargaşası sürerken, doludizgin seçim çalışmalarına devam ediyor.

Proje ekibini kurmuş, basın ekibini kurmuş, teşkilatları tek tek dolaşmış, İzmir sokaklarına inmiş, İzmirlilerle kucaklaşmış Zeybekci’nin seçim yarışına bir adım değil, birçok adım önde girdiğini söylemek için akıl yürütmeye dahi gerek yok.

Önceki gün bir ulusal kanala konuk olan, daha önceki gün bir başka ulusal kanala konuk olan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan gelen başarılı yerel çalışmalarının daha da başarılısı için İzmir’e geldiğini, İzmirlilere kendisini verdiğini ifade etmeden hiçbir konuşmasına başlamıyor.

Ege’nin yetiştirdiği bir siyasetçi olan ve İzmir’i gerçekten çok sevdiği yakın çevresi tarafından çok iyi bilinen Zeybekci’nin, İzmir’e olan özel ilgisini Ekonomi Bakanlığı yaptığı dönemde tanık olanlar bile hayranlıkla karşılamışlardı.

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin, yerel yöneticilikteki başarısını Denizli’ye giden, Denizli’den geçen herkes çok iyi bilmektedir. Kendi çevresinde Denizli’yi bir yıldız şehir yapan Zeybekci’nin şimdiki hedefim İzmir’i Akdeniz’in, dünyanın en güzel şehri yapmak olduğunu söylemesi İzmirliler’i heyecanlandırmaya yetti.

İzmir’deki özellikle genç nüfusun istihdam sorunun çok iyi tahlil edebilen, bu genç nüfusun istihdam sıkıntısı yüzünden İstanbul’a göç etmek zorunda kaldığını da bilen Ekonomi eski Bakanı Zeybekci, gençlerin de umudu olmayı şimdiden başardı gibi.

Hele bir açıklaması oldu ki, İzmir’in belki de ne büyük sorununa bir neşter vurmak gibi. AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, suya yüzde 50 indirim yapacağını da seçim sözlerinin arasına koydu.

İzmirlinin yazın bulmaya çalıştığı, kışın bolluğundan sıkıntı yaşadığı suya, diğer büyükşehirlerde olduğu gibi yapılacak indirim, ister istemez İzmirlinin ekonomik gücüne de katkı sağlayacaktır.

Zeybekci bunu tasarrufu özendirmek için yapacağını söylese de, İzmirli tasarrufun en verimlisinin ekonomik kazanımda olduğunu bilecek kadar bilgili.

Zeybekci, Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunda gerçekleştirmek istediği ve önümüzdeki haftalarda açıklanacak büyük projelerin tanımını yapacağını açıklarken, sanırım İzmirliler için sudan daha büyük kazanımları olan, istihdamdan daha çok etkisi olan projeleriyle İzmirlilerin gönlünü fethetmeye başlayacak.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bayram oyuncaklarla başladı

‘İzmir’i almayacağız, İzmir’e kendimizi vereceğiz’ diyerek ilk başkan adaylığı açıklamasını yapan Nihat Zeybekci, İzmir’e, İzmirliler’e kendisiyle beraber getirecekleri, verecekleri ve yapacakları karşısında, yarışa girecek adayın işi oldukça zor.

İzmirli seçim atmosferinde AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin projelerini konuşup, tartışırken, karşısına çıkan adaya da doğal olarak soracaktır: ‘Sen neyi getireceksin, neyi veriyorsun, neyi yapacaksın’

Bu sorulara cevap verebilen,  Nihat Zeybekci’nin seçimde rakibi olur!

Yoksa, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Zeybekci olur!

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.