Yücel dönemi resmen başladı

Yücel dönemi resmen başladı
  • 11 Ocak 2018 13:31

Cumhuriyet Halk Partisi il kongresinde rakibi Utku Gümrükçü’nün 234 oyuna karşın 355 oyla İl Başkanı seçilen Deniz Yücel, parti binasında düzenlenen devir teslim töreni ile görevi devraldı. İlçe Başkanları, belediye başkanları ve çok sayıda partilinin katıldığı törende konuşan Başkan Yücel, tek vücut olacaklarını söyledi.

“Kongrenin mağlubu yok”

İlk konuşan Asuman Ali Güven, “Kardeşimiz Deniz Yücel’e görevi teslim ediyorum. Uzun bir parti içi süreçten geçtik. Bu süreci başarılı şekilde tamamladık. 2 genç arkadaşımız yarıştı. Deniz Yücel yarışı kazandı. Kendisini tebrik ediyoruz. Kongrenin mağlubu yok. Görevi başarılı olacağına yürekten inandığım birine bırakıyorum. Referandum da kırdığımız oy rekorunu yukarılara taşıyacağından şüphem yok. Kendisine ve yönetimine başarılar diliyorum. Biz göreve geldikten sonra birlik beraberlik adına çaba sarf ettik. İzmir’in tüm dinamikleriyle iletişim halinde kaldık. İzmirli’den yana tavrımızdan ödün vermedik. Ortak aklı kullandık” dedi.

Asuman Ali Güven “Partililerimizden haklarını helal etmelerini istiyorum, benden yana da bir hakkım varsa helali hoş olsun” derken duygulandığı gözlendi.

“Genel Başkanımızın yanındayız”

Asuman Ali Güven’den sonra konuşmasını yapan yeni başkan Deniz Yücel“Asuman Başkanım gençlik kollarından bu yana önemli görevler yapmış parti büyüğümüzsünüz. Bu onurlu görevi sizden devir almak benim ve yönetimim için apayrı bir onurdur. Bayrağı devir aldıktan sonra şundan emin olun. İktidar olmak adına fedakarca 24 saat çalışacağız. CHP’nin yıkılmaz bir kalesi olan İzmir’i gericilere dikta güçlere teslim etmeyeceğiz” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun yanında olduklarını belirten Deniz Yücel, “ Partimizin dezavantajlı yerlerinde oylarımızı artırmak için çalışacağız. İlçe başkanlarımızla uyumlu çalışacağız. Tek vücut olacağız. Mustafa Kemal Atatürk’ün izindeyiz, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanındayız” açıklamasında bulundu.

Törende yeni başkan Yücel, Güven’e plaket verdi. Partililer daha sonra Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk heykeline çelenk bıraktı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Filiz Ceritoğlu Sengel "Hep Birlikte Zorluklarla Mücadele Ettik"
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.