Yerel seçimlere doğru metropol raporu

Yerel seçimlere doğru metropol raporu
  • 19 Eylül 2018 12:52

GAZETE EGE – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yerel seçim hazırlıklarına hız verdi. Mart 2019’da yapılması planlanan seçime aylar kala adaylar çalışmalarını sürdürürken Genel Merkezde aday belirleme yöntemi üzerine çalışıyor.

İzmir’de Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu‘nun devam kararını açıklamasına 13 Gün kala bu koltuk için Tuncay Özkan, Murat Bakan, Tunç Soyer, Kamil Okyay Sındır ve Cevat Durak gibi isimler ön plana çıkıyor.

Mevcut belediye başkanlarından Abdül Batur ve Hasan Karabağ‘ın adı Büyükşehir için geçerken bu adayların ilçelerinde de diğer adaylar çalışmalarını sürdürüyor.

Narlıdere’de Abdül Batur‘un rakibi olarak Büyükşehir Meclis Üyesi Hakan Kılıç‘ın adı ön plana çıkıyor. Kılıç Narlıdere’de Batur’a muhalif hareketin lideri pozisyonunda.

Batur ve Kılıç dışında Parti Meclisi üyesi Mustafa Moroğlu ve milletvekili adayı da olan Ezgi Deniz Urunga‘nın adı da Narlıdere için geçiyor.

Hasan Karabağ‘ın Büyükşehir adayı olmaması durumunda ise Bayraklı’da dişli rakipler bekliyor. Parti Meclis üyesi Erdal Aksünger, Milletvekili Atila Sertel ve Hatice Tatlı Bayraklı için çalışmalarını sürdüyor. Karabağ’ın bir diğer rakibi Murat Haluk Öncel‘in ise Karabağlar için çalışma yaptığı öğrenildi. Öncel’in bu çalışması ise Genel Merkezden veto yedi. Genel Merkez yetkililerinin Öncel’e “Bayraklı için çalışmaya devam et, olası bir değişim durumunda Karabağ sonrası ilk alternatif olursun” dedikleri iddia edildi.

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Dr  Kasapoğlu; ‘’2024 seçimleri; Türkiye yüzyılı şehirleri’’
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.