Yeni Zelanda’da 2 camiye saldırı: Çok sayıda ölü var!

Yeni Zelanda’da 2 camiye saldırı: Çok sayıda ölü var!
  • 15 Mart 2019 17:50

Yeni Zelanda’nın ChristChurch kentindeki iki camiye, cuma namazı sırasında silahlı saldırı düzenlendi. Çok sayıda ölü ve yaralı bulunuyor. Yeni Zelanda Başbakanı saldırıya ilişkin ilk açıklamasında, “Yeni Zelanda’nın en karanlık günü” dedi. Türkiye’nin Yeni Zelanda Büyükelçisi Ahmet Ergin, son dakika bilgisine göre, gözaltına alınanların sayısının biri kadın 4’e yükseldiğini duyurdu. Ancak şu an için toplam kaç saldırgan olduğu bilinmiyor.

Kentin Hagley Park bölgesindeki Al Noor Camisi içerisine silahlı saldırganlarca ateş açıldı. Saldırı esnasında camide, cuma namazı için 200 kişinin bulunduğu belirtildi.

Gözaltına alınan saldırganların araçlarında çok sayıda patlayıcı ele geçirildi. Yeni Zelanda polisi, ülkedeki tüm camilere kapılarını kapatması uyarısında bulundu.

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern’in açıklamasının ardından 49’a yükseldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Yeni Zelanda’daki katliamda 2 Türk vatandaşımız yaralandı. Sağlık durumları iyi” dedi.

Yeni Zelanda polisi olayla ilgili olarak biri kadın 4 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, ülke tarihinin en karanlık günlerinden birini yaşadıklarını söylerken, saldırganları ‘aşırı sağcı vahşi teröristler’ olarak tanımladı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.