Yalova’da Afet Gönüllülerinin Yerini İHH’ye Verdiler

Yalova’da Afet Gönüllülerinin Yerini İHH’ye Verdiler
  • 16 Kasım 2017 10:47

17 Ağustos 1999 büyük Marmara depremi sonrasında kurulan Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER), 2012 yılından bu yana eğitim merkezi olarak kullandığı daireden AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) tarafından çıkarıldı. Daire, AFAD tarafından ihaleyle İHH’ye verildi.
Cumhuriyet’ten Faruk Kırtay’ın haberine göre, MAG DER Başkanı Sabri Karaçam, bugüne kadar binlerce öğrenciye ve kurumlara afet eğitimi verdiklerini belirterek derneğin herhangi bir geliri olmadığını, dernek üyelerinin de gönüllü olarak görev yaptıklarını, araç-gereçleri kendi ceplerinden karşıladıklarını anlattı.
Karaçam, “İhale günü bir de baktık ki, bizim 5 yıldır kaldığımız daireye İHH talip olmuş. Aynı daireye talip olan İHH yöneticileriyle görüştük. MAGDER’in burada 5 yıldır eğitim verdiğini söyledik, ‘yapmayın etmeyin’ dedik. Bizden daha yüksek bir kira bedeli verdiler ihale İHH’de kaldı” dedi.
Deprem bölgesi Yalova’ya çok zor şartlarda bir eğitim merkezi kazandırdıklarını belirten Karaçam, “Eğitim merkezimizde afet bilinç eğitimleri vermiştik. İHH bir yardım kuruluşu, amacı da insanlara yardım etmek. Olayın vahim sonucu ise yardım ekibinin de birbirine yardım etmesi gerekirken parası olanın parasız olan ekibi ezmek istemesi” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Köy Enstitüleri’nin ruhu yıl dönümünde yaşatılacak
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.