Vekil Kaya Yörük Ağası Oldu

Vekil Kaya Yörük Ağası Oldu
  • 8 Şubat 2016 09:58

İzmir’in Menderes İlçesi’nde düzenlenen deve güreşi festivaline katılan AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, yörükler gibi giyindi. Sırtında yeleği, omzunda poşusu, başında sekiz köşe kasketi, külotlu pantolonu ve körüklü çizmeleriyle Yörüklerin giysilerini üzerinde taşıdı.

Yörük kıyafeti diktirip, dana derisinden körüklü çizme yaptırdığını belirten Kaya, Yörük kültürünü yaşatmak gerektiğini belirterek, “Yörük olmak bambaşka dünyalarda yaşamaktır. Topraktır, doğadır, emektir. Amacımız kültürümüzü gelecek kuşaklara aktarmak. Çünkü kültürü olamayan milletin geleceği de olmaz. Ben de deve güreşlerini heyecanla izliyorum, onların kültürel kıyafetlerini severek üzerimde taşıyorum. Körüklü çizme yürürken gıcır gıcır ses çıkarır. Bu özellik çizmenin kalitesindendir” dedi.

Vekil Kaya Yörük Ağası Oldu

ÇEKİŞMELİ GEÇTİ
Öte yandan, Menderes Belediyesi tarafından yörük kültürünün önemli simgelerinden olan deve güreşleri festivali Çileme Mahallesi’nde düzenlendi. Özel olarak hazırlanan alanda gerçekleşen etkinliğe İzmir Valisi Mustafa Toprak, AK Parti İzmir Milletvekili M. Atilla Kaya, Menderes Kaymakamı Ahmet Ufuk Hasçakal, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı ve on binlerce vatandaş katılım gösterdi.

Vatandaşların güreşleri izlemek için sabahın erken saatlerinde akın ettiği etkinlikte 100 deve sahaya çıktı. Etkinlik yörük derneklerinin halk dansları gösterileriyle başladı. 7’den 70’e on binlerce vatandaşın yer aldığı etkinlik akşam saatlerine kadar devam etti.  Etkinlik alanında vatandaşlar mangal yakarak piknik keyfi de yaptı.

Vekil Kaya Yörük Ağası Oldu

TEK TEK DOLAŞTILAR
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ve AK Parti İzmir Milletvekili M. Atilla Kaya, alanda stant açan esnaf ve piknik yapan vatandaşlarla bir araya geldi.  Tüm alanı dolaşan Soylu ve Kaya ile vatandaşlar da hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yarışlarda derece girenler kupayla ödüllendirildi. Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu adına yarışan devenin galip gelmesi nedeniyle Başkan Soylu kupasını İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın elinden aldı.

VALİ’DEN TEŞEKKÜR
Etkinlikte konuşan İzmir Valisi Mustafa Toprak, “ Menderes Belediyesi’nin düzenlediği festival yörük kültürünü yaşatmak adına önemli. Etkinlik ile on binlerce vatandaşımız bir araya geldi.  Başta Sayın Başkan Bülent Soylu olmak üzere tüm belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

BİR VE BERABERİZ
Festivalin ev sahibi Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu da, “ Geçen yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz Deve Güreşleri Festivalimiz’in ikincisini düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Geleneksel hale getirdiğimiz festivalimize katılım oldukça yoğun. Bu etkinlikleri yapmaktaki amacımız gelenek ve göreneklerimize sahip çıkarak birlik ve beraberliğimizi sağlamak. Bugünde bunun en güzel örneği Çileme Mahallemiz’de sergilendi. On binlerce vatandaşımızla ile bir ve beraber oldu. Menderes’in özlediği tablo burada oluştu. Yörük kültürünün önemli simgelerinden deve güreşleri festivalimizde bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bornova için birlik olma zamanı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.