“Varsa bir delikanlı, çıksın gelsin!”

“Varsa bir delikanlı, çıksın gelsin!”
  • 17 Ekim 2017 10:12

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, muhtarlar buluşmasında önemli mesajlar verdi: “Kültürpark’ta bir karış toprak satılmayacak. Orada inşaatı azaltıp yeşili çoğaltmak istiyoruz. Bizim tıynetimizde kenti bozmak yok, kentliye kente hizmet var. Hala ‘Basmane Çukuru’nu konuşanlar var. Türkiye Cumhuriyeti’nde sözleşmesi bitmiş, anlaşması yapılmış bir konuda, masa başına oturup da yerel yönetimin hakkını 1.5 kat artıran başka bir delikanlı bulursanız, getirin benim karşıma, konuşun” dedi.

 

Kentteki tüm muhtarların sorunlarını ve taleplerini yüz yüze dinlemek üzere seri toplantılar başlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu; Karabağlar, Buca, Gaziemir, Narlıdere, Balçova Güzelbahçe, Bayraklı ve Bornova’nın ardından Konak muhtarlarının ikinci bölümü ile bir araya geldi. Dr. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın evsahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi bürokratların da hazır bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, bazı muhtarların dile getirdiği “Kültürpark ve Basmane Çukuru ile ilgili rant iddiaları” hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Başkan Aziz Kocaoğlu, “Ben 6 ay değil, 3 yıl değil, tam 13.5 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. Nasıl durduğum, nasıl yürüdüğüm belli. Kültürpark’ın  bir karış toprak satılamaz. Evet fuar eskidi, yıprandı. Kültürpark’ta artık Enternasyonal Fuar dışında fuar yapılmıyor. O yüzden yeşili çoğaltarak inşaatı azaltmak istiyoruz. Yıkılacak alan 35 bin metrekare; karşılığında sadece 11 bin metrekarelik bir alana hem İzmir Enternasyonal Fuarı’nın ihtiyacını görecek hem de Kültürpark’ı Kültürpark yapacak kültür-sanat faaliyetlerinin olacağı bir yer yapalım dedik. Bizim tıynetimizde kenti bozmak yok, kentliye kente hizmet var” şeklinde konuştu.

 

Üstümüze çullandılar ama çizik bile bulamadılar

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde sadece yasaların uygulandığını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “2011’in Mayıs ayında, Türkiye Cumhuriyeti’nin ne kadar hakimi, polisi, savcısı, vergi memuru ne varsa üstümüze çullandı. 6 sene dava sürdü, bir çizik bile bulamadılar ve beraat ettik. Bu adama bu söylenir mi ya! Bu kadar mı siyaset, mevki, makam bürüyor bu adamların gözünü ya! Bu fitne fücurun başında kimler var, kim kiminle dans ediyor, kim kimin başına fes giydiriyor, hepsini biliyorum. Ben burada kavga etmek için yokum, ben kente yararlı olmaya çalışıyorum. Benim ne mevki, ne makamla işim olmadı. Ama kendinden menkul adamlar da 3 sene önce ‘beyaz’ dediklerine 3 sene sonra çıkıp ‘kara’ demeyecekler. İzzeti nefis olacak adamda; adamına göre konuşmayacak” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Soyer: “Yaptığımız her şey en çok gençler için”

 

Yazıktır, günahtır!

Halk arasında “Basmane Çukuru” olarak bilinen araziyle ilgili de konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hala Basmane Çukuru’nu konuşanlar var. O araziyi ben vermedim, oradaki adamları ben iflas ettirmedim. Sadece cenazeyi kucağımda buldum. Orada Belediye’nin hissesi yüzde 12’ydi; yüzde 88’i başkasına aitti. Ben yoğun çaba harcayıp Belediye hissesini yüzde 30’a çıkardım. Türkiye Cumhuriyeti’nde sözleşmesi bitmiş, anlaşması yapılmış bir konuda, masa başına oturup da yerel yönetimin hakkını 1.5 kat artıran başka bir belediye başkanı bulursanız, getirin benim karşıma, konuşun. Yazıktır günahtır! 12 bin metrekare inşaat hakkımız vardı, 30 bin metrekareye çıkarttım. Daha önce burada kamunun hakkı; belediyenin, İzmirli’nin hakkı yenilmiş diye çıkarttım. Türkiye Cumhuriyeti’nde bunu yapacak başka bir delikanlı varsa, çıksın gelsin. Adam gitti, TMSF’den 80 milyon dolara ihaleyle araziyi aldı. Benim hakkım da baki..  Belediye payını yüzde 12’den yüzde 30’a çıkartırken TMSF’de her yere kaydettirdim. Benim işim sağlam.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.