UYAR KADIN EMEĞİ PANELİNDE KONUŞTU

UYAR KADIN EMEĞİ PANELİNDE KONUŞTU
  • 15 Aralık 2016 08:25

İşsizlik Güvencesizlik Kıskacında Kadın Emeği Paneli Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. DİSK Ege Bölge Temsilciliği tarafından düzenlenen panele Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’ın yanı sıra Disk Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Disk Ege Bölge Başkanı Memiş Sarı, SES İzmir Şube Başkanı Rukiye Çakır, Genel İş Konut İşçileri Şube Başkanı Nebile Irmak, Türk Tabipleri Birliği Kadın Temsilcisi Funda Özdaş, Disk Genel- İş 4 nolu şube Başkanı Şükret Sevgener, şube sekreteri Aydın Tekin, Kadın Emeği Platformu Temsilcileri ve İzmir Kadın Dayanışma Derneği katıldı.

Disk Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu’nun yapmış olduğu asgari ücret basın açıklamasının ardından panelin konuşmacıları arasında yer alan Prof. Dr Gamze Yücesan Özdemir ve Doç. Dr. Melda Yaman Öztürk kadınların istihdamda daha yoğun yer almalarına değinerek, kadına yönelik istihdam politikalarının geliştirilmesi gerektiğini söylediler.

“ KADIN KADININ KURDU DEĞİL DOSTUDUR”

Kadın dayanışmasının önemine değinen Urla’nın ilk kadın belediye başkanı olan Sibel Uyar, kendisinin de bir kadın dayanışması ürünü olduğunu söyleyerek konuşmasına başladı. Urla Belediyesi olarak kadına yönelik yapılan çalışmalardan bahseden Uyar: “ Ekonominin itici gücünü kadına ve çocuğa yatırmak için Kadın ve Aile Müdürlüğümüzü kurduk. Müdürlüğümüz öncülüğünde açılan kurslar ile kadınlarımız güçlerine güç katıyorlar. Üretici kadınlarımızı evden çıkarıp Urla Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi bünyesine aldık. Artık para kazanıp aile ekonomisine katkı sağlıyorlar. Dikiş ve gıda atölyelerinde kadınlarımız ev eksenli ürünler üreterek satış yapıyorlar. Üretici kadınlarımıza üretici pazarları kuruyoruz. Urla Belediyesi bünyesinde bir buçuk yıl önce belediye çalışanları için Kreş ve Çocuk Bakım Evi’ni hizmete açtık. İstedik ki çalışanlarımız iş saatleri süresince gönülleri rahat etsin” sözlerine yer verdi.

Siyasette kadının daha çok yer alması gerektiğine değinen Uyar: “Kadınsız demokrasi olmaz diyerek geçen sene Kadın Muhtarlar Çalıştayı’nı düzenledik. Bu sene de Kadın Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte çalıştay gerçekleştireceğiz.”

“Dünya yerinden oynar kadınlar birlik olsa”,“Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz” sloganlarıyla kadınlara seslenen Başkan Uyar, “ Kadın kadının kurdu değil dostudur” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Buca'da Doğaya ve Yeşile Yatırım Yapılacak

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.