Urla’da restleşme! Başkan, CHP grubu ile karşı karşıya geldi

Urla’da restleşme! Başkan, CHP grubu ile karşı karşıya geldi
  • 14 Haziran 2019 18:04


Urla Belediye Başkanı CHP Burak Oğuz ile Cumhuriyet Halk Partisi grubu arasında “görüş ayrılığı” krize neden oldu. Oğuz, meclis toplantısına sabah 9’da yapılacağını duyurdu. Ancak CHP grubunun çoğunluğu toplantının 17.00’da yapılmasını istedi. Bu durum CHP grubunda da ikilik çıkarttı. AK Parti grubu ise Başkan Oğuz’a destek oldu.Urla Belediyesi Haziran Ayı 2. Meclis Toplantısı, 14 Haziran (Bugün) Saat 09.30’da gerçekleşti. Gündemdeki maddelerin görüşülmesi tamamlandıktan sonra CHP Meclis Üyesi Yiğit Öz söz alarak, sabah 09.00’da yapılan meclis toplantılarının 17.00’ye alınması yönünde 13 Haziran’da (Dün) parti binasında yapılan toplantıda grup kararı alındığını belirtti. Öz’den sonra söz alan CHP Meclis Üyesi Abdülselami Güneş, toplantıların sabah 09.00’da yapılmasının tercih edilmesini istedi. CHP’li diğer Meclis Üyesi Alpay Sağlıkcıoğlu da söz alarak konunun oylanmasını talep etti.Bu aşama Başkan Oğuz, oylamaya geçmeden önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisan 1920’de TBMM’nin açılışı sırasında yaptığı konuşmayı okumak istediğini dile getirdi.
Başkan Oğuz, Atatürk’ün milletvekillerine hitaben yaptığı şu konuşmasını okudu:

“İşittim ki bazı arkadaşlar yoksulluğumuzu bahane ederek memleketlerine dönmek istiyorlarmış. Ben kimseyi zorla Milli Meclise davet etmedim. Herkes kararında hürdür, bunlara başkaları da katılabilirler. Ben bu kutsal davaya inanmış bir insan sıfatıyla buradan bir yere gitmemeye karar verdim. Hatta hepiniz gidebilirsiniz. Asker Mustafa Kemal mavzerini eline alır, fişeklerini göğsüne dizer, bir eline de bayrağı alır, bu şekilde Elmadağı’na çıkar, orada tek kurşunum kalana kadar vatanı müdafaa ederim. Kurşunlarım bitince bu aciz vücudumu bayrağıma sarar, düşman kurşunlarıyla yaralanır, temiz kanımı, kutsal bayrağıma içire içire tek başıma can veririm. Ben buna and içtim.”

Başkan Oğuz, bu konuşmayı yaptıktan sonra meclis üyelerine ‘Halen oylama yapılmasını istiyor musunuz’ sorusunu yöneltti. Meclis üyeleri isteklerinde ısrarcı olunca oylamaya geçildi.

Oylamada CHP Grubu’ndan Seda Öztüre, Meltem Boduroğlu,  Ayşe Açılan ve Abdülselami Güneş ile AK Parti Grubu’ndan 3 üye toplantıların sabah 09.00’da yapılması yönünde oy kullanırken, diğer üyeler 17.00’ye alınmasını istedi. Bülent Köklü ve Ali Yanar ise çekimser kaldı. Oylama sonucunda oy çokluğu ile meclis toplantılarının saat 17.00’de yapılması kararlaştırıldı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Menemen Çocuk Köyü’ne rekor ziyaretçi

Soğuk rüzgarların estiği oturumda Başkan Burak Oğuz, oturarak konuşan Yiğit Öz’e, ‘Ayağa kalk da konuş’ uyarısında bulundu.

CHP Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur, grup kararına uymayan meclis üyelerini kast ederek, ‘Aslında bu davranışların disiplin kuruluna taşınması gerekir’ cümlesini sarf etti.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.