‘ULU ÖNDERİMİZ ATATÜRK’ FOÇA’DA ANILIYOR

‘ULU ÖNDERİMİZ ATATÜRK’ FOÇA’DA ANILIYOR
  • 10 Kasım 2016 08:15

 

Foça, Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, vefatının 78. Yılında, tören ve etkinliklerle anıyor.

Tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de hazırlanan ‘10 Kasım ATATÜRK’ü Anma Günü’ Programı dolayısıyla; Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni ve Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde anma programı gerçekleştirildi.

Çelenk sunma töreni ve anma programına, Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Foça Garnizon Komutanı ve Amfibi Görev Grup Komutanı Tümamiral Aydın Şirin, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, sivil ve askeri erkan, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saat 08.45’de başlayan törende, Cumhuriyet Meydanı’nda ATATÜRK Anıtı’na, Foça Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri sunuldu. ATATÜRK’ün manevi huzurunda iki dakikalık saygı duruşu, siren sesiyle birlikte saat 09.05’de başladı. Sirenin bitişinin ardından İstiklal Marşı’mız tüm katılımcılar tarafından söylendi. Şanlı bayrağımız göndere çekildi ve sonra yarıya indirildi.

‘ULU ÖNDERİMİZ ATATÜRK’ FOÇA’DA ANILIYOR

Program, Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezinde devam etti. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Foça İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar yaptı. 10 Kasım dolayısıyla okullar arası Resim, şiir ve Kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Recep Kerman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programda oratoryo sunuldu. ‘10 Kasım Oratoryosu’ izleyicilere duygusal anlar yaşattı. Foça İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından, Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi salonunda ‘Atatürk Resimleri ve Kitapları’ sergilendi.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, ‘10 Kasım ATATÜRK’ü Anma Günü’ dolayısıyla yayınladığı mesajında;

‘Ulu Önderim; kurmuş olduğun demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni ebediyete kadar yaşatacağımızı, ilke ve devrimlerinin yılmaz koruyucuları olacağımızı bir kez daha ifade eder, ülkemizi hak ettiği çağdaş seviyeye getireceğimize manevi huzurunda söz veririz. Sen hiç unutulmazsın çünkü sen ATATÜRKSÜN! Özlem ve minnetle anıyor, saygıyla huzurunda eğiliyoruz’ dedi.

‘10 Kasım ATATÜRK’ü Anma Günü’ Programı, Foça Belediyesi’nce düzenlenen  ‘Atamızın Sevdiği Şarkılar’ isimli etkinlikle devam edecek. Anma Günü Konseri, saat 20.00’da, Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde başlayacak.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Azerbaycan Kadınları baharı Başkan Mutlu’yla karşıladı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.