Trt Binası Hakkında Şok Karar

Trt Binası Hakkında Şok Karar
  • 25 Mayıs 2016 13:03

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı plan yapma yetkisini kullanarak Konak Alsancak Mahallesi’nde bulunan TRT’ye ait eski bina ve arazilerin olduğu yerin imarını değiştirdi. Mülkiyeti hazineye ait alan daha önce TOKİ’ye devredilirken bölgede yapılacak çalışmalar Şehir Plancıları  Odası’nın Alsancak-Kahramanlar Planı’na açtığı davada yürütmenin durdurulması kararı alması nedeniyle askıya alınmıştı. Bakanlık, son yaptığı çalışma ile bölgede yeni bir planlama kararı aldı. Buna göre, yaklaşık 13 bin metrekare alanda turizm, konut, ticaret işlevli yapılar inşa edilebilecek. Böylece, otel, AVM, konut yada ticari ofisler kurulabilecek.

Bakanlık öte yandan alanın 9 bin metrekaresinin kullanılmasına izin verirken geriye kalan 3 bin metrekare alanın da otopark ve yeşil alan olarak ayrılmasına karar verdi.

Bölgede 8 kata kadar yapılaşmanın önünü açan 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği bir ay süreyle askıya çıkartıldı. İsteyen kurum ve kuruluşlar ile şahısların itiraz edip, dava açma hakkı bulunuyor.

Bu haber ilgini çekebilir ->  NARLIDERE’DE MİNİK ALİ KOLTUĞU BAŞKAN ERMAN UZUN’DAN DEVRALDI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.