TORBALI BELEDİYESİ YARALARI SARIYOR

TORBALI BELEDİYESİ YARALARI SARIYOR
  • 18 Ocak 2019 11:17

Son 35 yılın en yoğun yağmurunu gören ilçenin bazı mahallelerinde su baskınları yaşandı. Hafta sonu tüm ekipleri ile birlikte teyakkuza geçen Torbalı Belediyesi, doğal afetten zarar gören vatandaşın yanında yer aldı. Evinde mahsur kalan bazı vatandaşlar iş makineleri ile kurtarıldı, baskın yaşanan evlerdeki sular pompalar ile boşaltıldı, dere ve kanallardaki taşkınların önüne geçilmesi için iş makineleri devreye sokuldu. Torbalı Belediyesi, son olarak su baskınından olumsuz etkilenen mahallelerde temizlik çalışması başlattı. Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Pamukyazı ve Subaşı Mahallelerinde kapsamlı bir temizliğe girişti. Ekipler, su baskını yaşanan evlerin bahçelerini kepçe yardımı ile düzenledi. Suların çekilmesi ile çamur deryasına dönen cadde ve sokaklar yıkama ve süpürme araçları ile temizlendi. Temizlik işlerine bağlı ekipler cadde ve sokakları baştan aşağı süpürerek bölgenin eski haline dönmesini sağladı.
HASARI EN AZA İNDİRMEYE ÇALIŞTIK
Su baskınından olumsuz etkilenen mahallelerde yaraları sarmak için tüm ekiplerinin seferber olduğunu söyleyen Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, “İlçemiz son 35 yılın en yoğun yağmurunu aldı. Fetrek Çayı’nda yapılan ıslah çalışması ile ilçemizin büyük bir bölümünün sular altında kalmasının önüne geçtik. Ancak ovanın alçak kısımlarında kurulmuş olan Pamukyazı ve Subaşı gibi Mahallelerimizde bazı evlerde su baskınları yaşandı. Baskınların yaşandığı andan itibaren ekiplerimiz ile vatandaşlarımızın yanında yer aldık. Hasarı en aza indirmek adına çalışmalar yaptık. Yağmurun ardından oluşan su ve çamur birikintilerini izole etmek için Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekipler mahallelerimizi baştan aşağı temizlemeye başladı. Bir kez daha doğal afetten zarar gören vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum ve her zaman halkımızı yanında yer almaya devam edeceğimizi yineliyorum” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Konak Belediyesi 2023 Faaliyet Raporu Meclisten Geçti
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.