Soyer’i yakından tanımaya ne dersiniz?

Soyer’i yakından tanımaya ne dersiniz?
  • 16 Şubat 2019 11:18

Gazete Ege \ Selcan Şerifaki 

CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, mütevazi, kibar ve insancıl davranışlarıyla dikkat çekiyor. Soyer’in çoğu İzmirli tarafından bilinmeyen özelliklerini ise,sizler için derledik. 

 

– Araba kullanmayı sevmeyen Soyer,  bisiklete olan tutkusu ile biliniyor. Konuşmalarında da sık sık Avrupa’dan bu şekilde örnekler veren Soyer’in İzmir’de özellikle bu yönde projeler yapması bekleniyor.

– Seferihisar’da 10 yıldır belediye başkanlığı yapan Soyer, hiçbir belediye başkanının yapmaya cesaret edemediği mal varlığını belediye başkanlığı yaptığı dönemlerde belediyenin resmi sitesinden Seferihisarlılar ile paylaştı.  ‘Şeffaf belediyecilik’ felsefesiyle Soyer’in kendisinin ve ailesinin mal varlığı bu sitede duruyor. 2018’de açıkladığı mal varlığı 2010 yılında göreve geldiği gün ile aynı. Soyer’in ve ailesinin toplamda yaklaşık 1 milyon 750 bin liralık mal varlığı bulunuyor.

– Sanat, edebiyat ve gazetecilik alanında da deneyimleri bulunan Başkan Soyer, üniversite yıllarında Ankara Sanat Tiyatrosu’nda oyuncu ve yönetmen asistanı, Türk Haberler Ajansı’nda da muhabir olarak çalıştı.

–   – Soyer’in Seferihisar’dan vaçgeçmeyeceği, hatta 31 Mart akşamında büyükşehir belediye başkanı olduğu takdirde 10 yıldır belediye başkanlığı yaptığı ilçeden taşınmayacağı da öğrenildi.   Soyer’e göreve geldiği takdirde hergün Seferihisar’dan gelip gidecek.

– Mayıs 2014’te Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı olan Soyer, Citta Slow’u Türkiye’ye tanıtan isim olarakta biliniyor.

– Soyer aynı zamanda yürüyüş yapmayı çok seviyor. Belediye Başkanı olduğu takdirde,  alanda İzmirliler ile birlikte vapura binecek ve heran İzmirliler ile yürütecek. Masa başında, binaların içinde bir başkanlık yapmayacak.

– Soyer yakın çevresi tarafından ortak akılcı, sosyal demokrat, çok okuyan ve araştırmacı kimliği ile tanınıyor.

 

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  TÜM YEREL-SEN, BAŞKAN SANİYE BORA FIÇI’YI TEBRİK ETTİ
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 2 YORUM
  1. Anonim dedi ki:

    Sn soyer sizi var gücümüzle destekliyoruz cafede sokakta iş yerinde ve her yerde tüm halka insancıl kimliğinizi karizmatik duruşunuzu üstün başarınızı dürüst iş ahlâkınızı elimizden geldiği kadar anlatıp size atilan anlamsız çirkin iftiraları 31 mart akşamı karşınızda olan o kişilerin yüzünce tokat gibi vuracağız 1 nisanda baskanlıginızı şimdiden kutluyoruz başarılar diliyorum

  2. murat şahin dedi ki:

    lütfen başkanlığınız döneminizde izmiri daha temiz ve sivrisineksiz yapmanızı temenni ederim.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.