Soyer Kültüpark için vatandaşları dinledi 

Soyer Kültüpark için vatandaşları dinledi 
  • 17 Haziran 2019 15:51

Gazete Ege / Selcan Şerifaki

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ‘Fuarın duvarlarını yıkmayı düşünüyor musunuz?’ şeklinde gelen soruyu yanıtladı. Soyer, “Bu biraz eskide kaldı. Bununla ilgili beyanlarım olmuştu. Bu konferansı biraz da bunun için yaptık. Bizim bildiklerimizin eksikleri olabilir. Buradan bir ortak akıl çıkacak. O zaman benim de kişisel düşüncemin bir kıymeti yok” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kent için önemli kararların alınması için başlattığı “Arama Konferansı” nın ilki Kültürpak’ta yapıldı. Toplantıda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başkanlığında toplanan kurul, vatandaşların Kültürpark ile ilgili düşüncelerini dinledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği kent için vatandaşlardan görüşlerin alındığı toplantı “Kültürpark Arama Konferansı”nın İzmir Sanat Salonu’nda yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Soyer’in katılımıyla İzmir Sanat’ta gerçekleşen verilen toplantıda İzmirliler, sivil toplum ve belediye yetkilileri Kültürpark hakkındaki görüşlerini paylaştı. Toplantının başlangıcında salondaki LED ekranda Kültürpark tanıtım filminin gösterimi yapıldı.Açılış konuşmasını gerçekleştiren Soyer, “Arkadaşlar bu kadar kalabalık olacağını ön görmemişti. Bilseydik, daha büyük, daha güzel bir salonda yapardık. Bugün bu kadar ilgili özenle burada bulunan herkese teşekkür ediyorum. Bugün daha çok sizi dinleyeceğiz ki bundan sonra yapacaklarımızla ilgili bir yol haritası çıkarabilirim. Kültüpark’ın kapıları Lozan, Möntrö, 26 Ağustos kapıları olan çok kıymetli bir değer.

ARAMA KONFERANSLARIMIZ DEVAM EDECEK 
Kent için “Arama Konferansı”larının devam edeceğini belirten Soyer, “Kültürpark aynı zamanda kuşların yatakhanesi, İzmir’in en iyi korunmuş ve en zengin noktasıdır. O nedenle burada bulunan herkesin benzer hassasiyetlerin taşındığını biliyoruz, düşünüyoruz. Bunun üzerinde konuşmamız ve geleceğini birlikte planlamamız gerektiğini düşünüyorum. Bu toplantı, ortak akılla yönetme irademizin ilki. Bundan sonra da tarım arama konferansı, turizm arama konferansı, İzmir’in doğası ve doğal varlıkları arama konferansı gibi konferanslar olacak. Bu konferanslardan da İzmir Büyükşehir Belediyesi yol haritası çıkaracak” diye konuştu.

VATANDAŞLARIN TALEPLERİ DİNLENDİ

Başkan Soyer, katılımcıların kültür park ile ilgili öneri ve düşüncelerini dinledi. Toplantıda, kültür parka halk kütüphanesi yapılması, kültür park halk meclisi kurulması, alan içinde eğitici ve öğretici etkinliklerin olacağı halk okulu yapılması, alanın sermayeye açılmasının önünün kesilmesi, alan içerisine sanatçılar sokağı yapılması, alana motorlu taşıtların girmemesi gibi birçok istek ve öneri geldi.
Katılımcıların biri Başkan Soyer’e; “Fuar etrafındaki duvarları yıkacak mısınız?” sorusunu yöneltti. Soyer ise, “Bu, eskide kaldı. Biz burada sizleri dinleyeceğiz, buradan ortak bir akıl çıkaracağız” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  13. Alaçatı Ot Festivali’nde Ayhan Sicimoğlu rüzgarı

KÜLTÜRPARK’IN BİR YANGIN SENARYOSU YOK SANIRIM 
Kültürpark  Dokunma Platformu adına konuşan Ayşen Teksen “4 Ayrı raporumuz var, bunun içinde kuş envanterini de çıkardık. Kısa vadede çok ağır sorunları ve çözümü çok kolay ve maliyeti düşük durumdalar. Burası otel olarak kullanılıyor, çocuklar, manolya ve kozalak topluyorlar.  Güvenlik güvelik konusunda çok sorunlar yaşanıyor. Su içme sebilleri son derece sağlıksız. Kadınlar için burada yaşam çok zor. Karakol bölgesinde sorun olduğunu düşünüyorum. Mangal meselesi çok artmaya başladı ve sanırım Kültürpark’ın bir yangın senaryosu yok. Bunun için bir adımlar atılabilir. Sanatçıların büstleri olmalı” dedi.

ETİKETLER:
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.