Sosyal olmaya karşı “Sosyal Belediye!”

Sosyal olmaya karşı “Sosyal Belediye!”
  • 20 Mayıs 2019 15:18

Medya Ege İmtiyaz Sahibi, Gazeteci Arif Çayan yazdı…

Urla’da neler oluyor diyesim var, daha seçimler biteli bir ay bile olmadan.

Urla Belediyesi’nin temizlik işlerini yapan birimi var. Urla Temizlik İşleri Müdürlüğü. Urla şehir merkezi küçük ama alan olarak oldukça geniş bir alanda bulunan İzmir’in güzel bir ilçesi.

Çoğu zaman denize gidenler bilirdi ama artık denize gitmeyenlerde, şöyle doğayla baş başa kahvaltı yapmak, bir deniz iyottu, bir orman kokusu almak için Urla’yı tercih eder oldu.

Günü birlik gidenler zaten bir süre sonra o günlerin yetmediğini hissedince bir gece ansızın Urlalı olmaya da karar verebiliyor.

Hal böyle iken, sürekli büyüyen, gelişen Urla’da belediyecilik hizmetleri de her yıl biraz daha gelişerek yeterli hal almak zorunda.

Urla Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, geçtiğimiz dönem çok yerinde bir uygulamaya imza attı. Yerinde uygulama diyorum çünkü uygulama direk Urlalıları ilgilendiriyordu ve Urlalılar da bu uygulamadan dolayı çok mutluydular.

Urla Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, bir sosyal medya sayfası açmıştı. O sayfaya, Urla’nın ne yapacağını vatandaşlara bildiriyor ve onların da ona göre tedbir almalarını, destek olmalarını, temenni ve dileklerini bildirmelerini sağlıyordu.

31 Mart seçimlerine kadar belediye ile vatandaş arasında iletişim kuran bu sosyal medya sayfası, hem yapılacak işlerle ilgili vatandaşa bildirim yapılıyor, hem de yapılacak işlerle ilgili vatandaşların tedbirli olması, öneriler, temenniler ve şikâyetleri varsa geri dönüşümle bildirmesi sağlanıyordu.

31 Mart’tan sonra partisi aynı olsa da Urla Belediye Başkanı değişti. Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz oldu. Belediyenin yönetim kadroları değişince, çalışma sisteminde küçük, büyük değişiklikler de doğal olarak yaşanmaya başladı.

Ama belediye başkanı veya yöneticisi olarak illa bir değişiklik yapmak zorunda değilsinizdir. Mesela, sizden önce iyi yürüyen hizmetlerin devam etmesini, hatta daha iyisi nasıl olur onu araştırmakla da sorumlusunuzdur.

Ancak Urla’da birileri, Urlalıların çok memnun olduğu bu temizlik işleri müdürlüğüne ait sosyal medya sayfasının kapanmasına karar vermiş. Vatandaşa bilgi vermem, önerisi, temennisi ve şikâyetinden de bana ne der gibi.

Bir yerde sorun varsa, fala bakarım, buluta bakarım, gözlerimi kapatır hayal ederim, vatandaşta yapacağımız işlerin ne olduğunu fala bakarak, buluta bakarak, hayal ederek düşünsün der gibi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

O sosyal medya sayfasının kapatılması kararını veren her kimse sanırım, temizlik işlerinin vatandaşları bu sosyal medya sayfasında yapacağı işleri bildirmesinden rahatsız. Vatandaşında bu işlerle ilgili önlem alması, dilek, temenni veya şikâyetini iletmesinden rahatsız olmuş belli ki.

Urla’daki bu durum sadece Urlalıları rahatsız etmiş olmayacaktır. Urla’daki bu durum sadece Urla Belediye Başkanı ve yöneticilerini de rahatsız etmiş olmayacaktır.

Urla’daki bu durum, sosyal belediyeciliği kendisine ilke edinmiş CHP’de, Sosyal olmaya karşı bir Sosyal Belediye eminim ciddi rahatsızlık yaratacaktır.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.