Siz hepiniz ben TEK!

Siz hepiniz ben TEK!
  • 15 Haziran 2019 11:44

Medya Ege İmtiyaz Sahibi, Gazeteci Arif Çayan, Urla’daki meclis krizini değerlendirdi…

Urla’nın son meclis toplantısını internet üzerinden izlediğimde şok oldum.

Bir tartışma, bir tartışma ki sormayın gitsin.

Bu tartışma CHP ile AK Partili meclis üyeleri arasında olsa bir nebze makul karşılayıp, normal meclis tartışması olarak görürdüm.

Ama bu tartışma CHP’li Belediye Başkanı ile CHP’li meclis üyeleri arasında.

CHP’li Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz tek, CHP’li meclis üyeleri birlikte.

Siz hepiniz bir, ben TEK dercesine.

Tartışmanın içeriği ise bir o kadar daha ilginç, meclisin toplanması saati.

Herkesin bir işi var, herkesin bir meşguliyeti var, herkes yoğunluk içinde istemeyerek meclis üyesi olmuş, belediye başkanı olmuş, işlerin arasında, güçlerin arasında bu işe zaman yaratıyor gibiler.

Peki, bu tartışma gerçekten meclis toplantısı saati mi, yoksa arkasında başka tartışmaların da ortaya çıkacağını gösteren bir işaret mi?

Urla’da neler oluyor diye İzmir’den sormak çok da uzaktan sormak olmasa gerek.

Urla dediğiniz İzmir’in bir ilçesi değil, 35 KM uzaklıkta bir mahallesi gibi olmuş durumda. Eskiden Urla’ya giderken, dağları, tarlaları aşardınız ama artık, caddede numaraları saydığınızda bir numara sonrasında ‘Urla’ya hoş geldiniz’ yazısını görebiliyorsunuz.

İzmir’e bu kadar yakın yerde yaşanan CHP’li tartışması, CHP’li kargaşası ister istemez İzmir’e de doğru da gelmeye başlar.

Eğer CHP İzmir İl Başkanı, CHP’li İzmir Milletvekilleri, Urla Belediyesi’nde yaşanan ve bir meclis toplantı saatiyle kendini gösteren bu çatışmayı, bu tartışmayı gidermek için hareket geçmezlerse, bu tartışma ve kargaşa İzmir’in içlerine doğru ilerleyebilir.

Yerel seçim öncesi,  mevcut 18 belediye başkanını yerine başkalarının aday gösterilmesi, meclis üyeliklerinin ise neredeyse tamamının yenilenmesi CHP için, seçimden sonra, bugünlere doğru bir çatışma ve tartışmanın yaşanacağını gösteriyordu.

Seçim zamanı, AK Parti’ye belediyeleri kaptırmamak adına birleşen CHP örgütü, seçim zamanı tartışmayı durdurmak için sessizlik içinde kalmayı tercih etti. Şimdilerde bu birleşmenin değil, bu birleşmeden doğan şeylerin tartışmasına girmiş durumda.

Urla’nın daha önceki dönem belediye başkanı Sibel Uyar ile şimdiki belediye başkanı Burak Oğuz’un CHP’li olduğunu düşününce, aradan geçen sürecin, arada yaşanan seçimin, arada yaşanan seçilmenin büyük bir sorun olduğunu gösteriyor.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Karşıyaka Belediyesi’nden Kütüphane Haftası’na özel söyleşi

Meclis toplantısındaki tartışmalar meclisi ilgilendirir ne var bunda diye yazasım var ama yerel yönetim olarak vatandaşlara hizmet için göreve gelenlerin karar verecekleri yerde tartışma için olmasının sonucu orada yaşayan vatandaşlara direk yansıyacaktır.

Hizmetler aksayacak, alınan kararlar alınamayacak, alınsa daha uygulanamayacaktır.

Sonuçta, tartışan ve tartışılan bir meclisin faturası vatandaşa kesilmiş olacaktır,

O yüzden, Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’un, ‘Siz hepiniz, ben TEK’ mantığıyla başlattığı bu çıkışı birilerinin dur demesi, hem CHP’li belediyeden hizmet bekleyen vatandaşın faydasına, hem de CHP örgütünün faydasına.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.