‘SİLAHLANAN GRUPLAR’ MECLİS GÜNDEMİNDE

‘SİLAHLANAN GRUPLAR’ MECLİS GÜNDEMİNDE
  • 21 Şubat 2017 10:23

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünürü, Bilal Erdoğan’ın kayınpederi olan Orhan Uzuner’in ‘fikir babası’ olduğu iddia edilen ‘Kardeş Kal Türkiye’ grubu ile dernek statüsünde faaliyet gösteren ‘Halkın Özel Harekatı’ adlı örgütlenmeleri Başbakan Binali Yıldırım’a sordu. 

Amacının ‘ulusal bir tehlike anında halkı uyandırma ve haber vermek olduğu’ ifade edilen ‘Kardeş Kal Türkiye’ grubunun; anlık iletişim için WhatsApp grupları oluşturduğu, her ilçede telsiz sistemleri kurduğu, grup üyelerinin ‘Zello’ adı ile bilinen telsiz uygulamasına davet edildikleri, radyo yayını yapabilmek için şirket kurduğu, ayrıca grubun üyelerine Sağlık Bakanlığı sertifikalı ilkyardım, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü sertifikalı insansız hava aracı – drone kullanım eğitimleri verdiği ifade edildi. 

Verdiği önergede ‘Kardeş Kal Türkiye’ adlı grubun lideri dünür Orhan Uzuner’in “En küçük cihazımız düdük. Arabamda megafon var. Gerektiği zaman kullanacağımız silah var. Böyle hazırlıkları yapmamız lazım” ifadelerine yer veren Bakan, “Kuruluşunun temel amacının, ‘yeni bir darbe girişiminde, kalkışmalarda, halkı en kısa sürede sokağa dökmek’ için iletişim altyapısı kurmak olarak açıklanmasına rağmen, grubun lideri dünür Orhan Uzuner, yaptığı konuşmalarda açıkça ‘silahlanarak hazırlık yapmaktan’ bahsediyor. Keza isminden ve medyaya yansıyan açıklamalardan anlaşıldığı üzere ‘Halkın Özel Harekatı’ adlı örgütlenmenin de yine  bir kolluk kuvveti gibi faaliyetlerde bulunma amacını taşıdığı anlaşılmakta” diye konuştu. 

YASAL MI? İNCELEME BAŞLATILDI MI? TEDBİR ALINMAKTA MI? 

CHP’li Bakan, Başbakan Yıldırım’a şu soruları sordu:  

1) Orhan Uzuner’in oluşturduğu “Kardeş Kal Türkiye” grubu ile  Yunus  Emre Polat’ın kurduğu “Halkın Özel Harekatı Derneği”nin değerlendirilen faaliyetlerinin yasal dayanağı  bulunmakta  mıdır? 

2)  “Kardeş Kal Türkiye” grubu ile  “Halkın Özel Harekatı Derneği”nin bu faaliyetleri ile ilgili olarak adli makamlarca bir inceleme başlatılmış mıdır? 

3) Paramiliter yapılar olduğu anlaşılan bu örgütlenmelerden  “Kardeş Kal Türkiye” grubunun faaliyetlerine gösterilen  toleransa, kurucusu olan Orhan Uzuner’in Sayın Cumhurbaşkanı’nın dünürü olmasının etkisi var mıdır? 

4) Son zamanlarda referandum süreci ile ilgili olarak ‘Hayır’ kampanyası  çalışmaları yapan  her kesime evrensel demokratik ilke ve normlara aykırı olarak  yasaklar ve engellemeler getirilirken,   gerektiğinde silah kullanılabileceğini de belirten bu oluşumların,  referandum sürecinde halkın iradesinin özgür ve adil bir ortamda tecelli etmesini engellemeye yönelebilecek  faaliyetlerine ilişkin herhangi bir tedbir alınmakta mıdır? 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Genç Başkan’dan Eğitime Tam Destek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.