Satranç turnuvasında buluştular

Satranç turnuvasında buluştular
  • 15 Kasım 2017 10:35

Bayraklı Belediyesi’nin 75. Yıl Kültür Merkezi’nde düzenlediği satranç turnuvası çekişmeli müsabakalara sahne oldu. 135 çocuğun katıldığı turnuva sonucunda katılımcıların tamamına madalya ve kitap hediye edildi.

Lisanslı satranç oyuncusu sıralamasında İzmir 1’incisi olan Bayraklı Belediyesi, farklı zamanlarda düzenlediği satranç turnuvalarında özellikle çocukların bu alanda tecrübe kazanmasını sağlıyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde ilçenin farklı noktalarında düzenlenen satranç kurslarına da farklı yaş grupları yoğun ilgi gösteriyor. “Anne-çocuk satranç oynuyor” projesiyle de çocuklar anneleriyle satranç oynayarak hem ebeveynleriyle kaliteli zaman geçiriyor hem de sosyalleşiyor.

TURNUVA YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Geçtiğimiz gün 75. Yıl Kültür Merkezi’nde düzenlenen satranç turnuvasına minikler grubunda 105, küçükler grubunda ise 30 sporcu katıldı. Satranç hakemleri Engin Deniz Alev, Sıdıka Sema Yelbuğa, Seda Alev, Cemre Ertöz gözetiminde gerçekleşen müsabakalar çekişmeli mücadelelere sahne oldu. Satranç oynarken düşünmeyi ve sabretmeyi de öğrenen çocukların yaptığı hamleler büyüklere taş çıkardı. Turnuvanın sonunda tüm katılımcılara madalya ve kitap hediye edildi.

“152 LİSANSLI SATRANÇ OYUNCUSU VAR”

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Gelişim çağımızdaki çocuklarımızı satranca yönlendiriyoruz. Yıl içerisinde düzenlediğimiz satranç turnuvalarına ilçe dışından da çok sayıda katılım oluyor. 152 lisanslı satranç oyuncusuyla İzmir 1’incisi, Türkiye 7’cisiyiz. Bu bizim için gerçekten gurur kaynağı bir durum” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Tugay Kiraz'ın köylerinde: Kentimizi birlikte kalkındıracağız
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.