Sabancı Sanıkları Yunanistan’dan Nasıl Geldi?

Sabancı Sanıkları Yunanistan’dan Nasıl Geldi?
  • 3 Şubat 2016 10:16

Söke otogarında sahte kimliklerle yakalanıp Aydın Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen Özdemir Sabancı suikastının sanığı DHKP-C terör örgütü üyesi İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman’ın sorguları devam ediyor.

Aydın Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, Söke otogarında sahte kimliklerle yakalanıp Aydın Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen DHKP-C’li İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman’ın ifadelerinin alındığını açıkladı.

Gazetecilere açıklama yapan Aydın Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, “Akkol ve Adıyaman, Aydın’da adliyeye çıkarılacaklar mı?” sorusuna, “Gayet tabi. Adliyeye neyle ilgili çıkacağına savcı karar verecek. Savcı bey değerlendirme yapacak, hangi adliyeye çıkacağına savcı bey karar verecek. Soru sormanıza gerek yok. Zamanı geldiğinde gerekli bilgiler verilecek. Şimdilik Aydın’dalar bir yere gitmiyorlar” yanıtını verdi.

YUNANİSTAN’DAN NASIL GELDİLER?
Öte yandan Söke Otogarı’nda yakalanan Özdemir Sabancı cinayeti zanlısı İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman’ın Yunanistan’dan gelişleriyle ilgili ayrıntılarda ortaya çıkmaya başladı.

Polisin elde ettiği ilk bilgiye göre Akkol ve Adıyaman’ın dün yasadışı yollardan Yunanistan’dan Didim’e geçtikleri öğrenildi. Geceyi Didim’de gizlenerek geçiren Akkol ve Adıyaman’ın bugün sabah saatlerinde de Didim’den minibüsle Söke’ye hareket ettikleri belirlendi. Minibüs sürücüsünün verdiği bilgiye göre ikilinin araçta hiç konuşmadığı ve tedirgin olduklarını söylediği öğrenildi. Akkol ve Adıyaman’ın yakalanmasından sonra ele geçirilen bomba ve roketatarların üzerinde bulunan elektrikli ısıtıcının da kamuflaj amaçlı kullanıldığı ileri sürüldü. Ayrıca yakalanan iki zanlının teknik takipten kurtulmak için üzerinde cep telefon sim kartlarının bulunmadığı iddia edildi.

Akkol’la ortak hareket ettiği düşünülen AK Parti Binası ve Adalet Bakanlığı’na düzenlenen saldırıların faili Hasar Biber’in de başka bir örgüt elemanıyla birlikte kayıplara karıştığı, polisin onları yakalamak için istihbarat çalışmasını sürdürdüğü açıklandı.

Üstlerinden cephanelik çıktı!
Üstleri ve yanlarındaki bagajlarında yapılan aramalarda bir uzun namlulu tüfek, bir roketatar, bir el bombası, canlı bomba düzeneği ile çok sayıda mühimmat ele geçirilmişti.

Bu haber ilgini çekebilir ->  NARLIDERE’DE MİNİK ALİ KOLTUĞU BAŞKAN ERMAN UZUN’DAN DEVRALDI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.