Ramazan eğlenceleri çocukları sevindirdi

Ramazan eğlenceleri çocukları sevindirdi
  • 24 Mayıs 2018 10:29

Konak Belediyesi’nin mahallerde kurduğu iftar sofraları binlerce kişiyi aynı masa etrafında buluştururken, yemek sonrası sahnelenen Ramazan eğlenceleri de çocuklara unutamayacakları bir Ramazan anısı yaşatıyor. Minikler ikram edilen pamuk şeker ve şerbet eşliğinde sihirbaz, Hacivat-Karagöz ve orta oyunundan oluşan gösterileri keyifle izliyor.

Konak Belediyesi’nin Ramazan ayında başlattığı ve her gün farklı bir mahallede kurulduğu iftar sofralarına Lale Mahallesi’nde devam edildi. Gürçeşme Leman Alptekin İlköğretim Okulu’nun bahçesinde kurulan iftar sofrasına mahalle sakinleri yoğun katılım gösterdi. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, okul bahçesinde kurulan masaları tek tek gezerek, Lale Mahallesi sakinlerine hayırlı Ramazanlar diledi. Okunan ezanın ardından tüm davetliler Konak Belediyesi’nce ikram edilen çorba, İzmir köfte, pilav, ayran ve tatlıdan oluşan iftar mönüsüyle oruçlarını açtı.

BİRLİKTE HER SORUNU ÇÖZERİZ

Belediye Başkanı Sema Pekdaş, iftar sonrası mahalle sakinlerine seslendi. Bu yıl Ramazan’da iftar sofralarını mahalle aralarına taşıyarak daha çok noktada kurduklarını dile getiren Başkan Pekdaş, “Mahallerde bir arada olalım, hemşehrilerimizin Ramazan’ını kutlayalım, iftar sofralarının bereketini paylaşalım istedik. Birlikte hem ülkemiz hem de dünyamız için iyi dileklerde bulunalım. Çünkü Ramazan barışın, paylaşmanın, dayanışmanın ayı… Pek çok sorunumuz var ama biz bunu dayanışmayla çözebiliriz. Hemen çözümü mümkün olmaz ama el ele verirsek, çözüm için birlikte uğraşırsak üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir sorun yok. Bir birbirimizi sevmek, birbirimize saygı duymak ve kentimizi severek, onu korumak zorundayız” diye konuştu.

ÜLKENİN GELECEĞİ SİZSİNİZ

İftar yemeği sonrası düzenlenen Ramazan eğlencesini merakla bekleyen çocuklara da öğütler veren Başkan Pekdaş; “Çok çalışmalısınız. Hepinizin iyi bir mesleği olsun. Bunun için iyi okuyun. Bu ülkenin geleceği sizsiniz ve siz bu geleceği iyi kurmak durumundasınız. Bizler sizin için yaz okulları açıyor, spor sahaları yapıyoruz. Sizden çok çalışmanızı bekliyoruz. Ülkemizin geleceği aydınlık olsun ve siz çocuklar dilediğinizi özgürce söyleyin” dedi. İftar programı sahnelenen Ramazan gösterileriyle şenlendi. Çocukların yoğun ilgi gösterdiği Hacivat-Karagöz, sihirbazlık ve ortaoyunu ile renklenen davette ayrıca pamuk şeker ve şerbet ikramı da yapıldı. Konak Belediyesi, Ramazan ayı boyunca ilçenin farklı noktalarında kuracağı iftar sofralarıyla Konaklıları aynı sofrada buluşturmaya devam edecek.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bornova Belediye Başkan Adayı Cevdet Çayır: ‘’Sevgi ve ilgiyi Bornova'ya gösterecek olan bizleriz’’

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.