Ramazan alışverişi cep yakıyor

Ramazan alışverişi cep yakıyor
  • 15 Mayıs 2019 15:28

GAZETE EGE \ SELCAN ŞERİFAKİ

Ramazan ayının gelmesiyle hareketlenen Kemeraltı’ndaki Havra sokağında hareketlilik en üst noktaya ulaştı. Vatandaş kesesine göre, alışverişin peşine düşerken fiyatlar cepleri yakmaya başladı.  Tarihi Çarşı’nın tezgahlarında hurma ve tavuk satışları ilgi gördü Vatandaşlar fiyatların pahalılığından isyan ederken, esnafın yüzü ramazan sayesinde güldü.

HURMANIN FİYATI EL YAKIYOR

Rahmet ve bereket ayı olarak da adlandırılan Ramazan’da en çok rağbet gören ürün hurma oldu. Geleneksel olarak oruç açılırken en çok tercih edilen ve Kur’an-ı Kerim’de de ismi geçen hurmanın fiyatlarının çeşitlerine göre değişiklik gösterdiği görüldü. En ucuz hurmanın kilosu 12 lira iken, en pahalı hurmanın kilosu 76 liraya kadar yükseliyor.

EN HESAPLI BEYAZ ET:  TAVUK

Hurmadan sonra çarşıda en çok rağbet edilen yiyecek tavuk oldu. İftar sofralarının vazgeçilmez yemeklerinden olan tavuğun fiyatları kanat 17 lira, but 13 lira, göğüs 13 lira, bonfile 18 lira, pirzola 14 lira, baget ise 18 lira olarak dikkat çekti.

VATANDAŞ NE DİYOR?

Havra Sokağı’na ramazan alışverişi için gelen Seda Akül, “Ucuz olduğu için buraya geliyorduk ama burası da cebimizi yakmaya başladı. Ramazanda mecbur ihtiyacımız olan herşeyi almak zorundayız. Hurma yiyemiyoruz ama bu sene. Bizim için lüks oldu” dedi.

Emekli Ali Aker ise, “Hayat çok pahalı. Ramazan ayında alışveriş yapıyoruz. Amam meyve alamadık. Ben emekliyim ancak yemeklik alıp yapıyoruz” diye konuştu.

SEBZE VE MEYVE FİYATLARI NE KADAR?

Kabak:……………. 5 TL
Patlıcan:………..7 TL
Barbunya:……….. 6 TL
Taze Fasulye:.. . 8 TL
Kiraz:……………. 18 TL
Erik:……………9 TL
Muz:…………….. 14 TL
Armut:………….. 8 TL
Limon:……………. 6 TL
Elma:………….3.5 TL
Soğan:……………. 5 TL
Patates:…………6 TL

Bezelye………….6 TL

Domates:………… 4 TL
Salatalık:…….3.5 TL

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Tugay’a dünyadan tebrik mesajı yağdı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.