Pedal tutkunları buraya

Pedal tutkunları buraya
  • 28 Ağustos 2016 08:20

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 85. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında ilk kez kurduğu “Bisiklet ve Yaya Şehri”nde bisiklet tutkunlarına da kapılarını açtı. Küçükten büyüğe pek ziyaretçinin ilgisini çeken etkinlik alanında hem eğlence hem de aksiyon var.

26 Ağustos – 4 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 85. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda, İEF bölümleri arasında en çok ilgi çeken noktalardan biri, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kurduğu “Bisiklet ve Yaya Şehri” oldu. Bisiklet hakkında eğitimden bakım ve tamir atölyelerine kadar akıllara gelen her sorunun cevabının verildiği, sadece “Bisim”lerin değil çeşitli eğitim ve şov bisikletlerinin de deneyimlenebildiği bu şehir,  akrobasi şovlarıyla ve ziyaretçilerin katıldığı yarışmalarla keyifli anlar yaşatıyor. Pedallayarak tuval boyama etkinliği, aile bisiklet gezintileri ve yarışları, duran ve denge bisiklet yarışları, bisiklet dilek ağacı, film gösterimleri, bisikletliler-yayaların-engellilerin kendilerini özgürce ifade edebilecekleri serbest kürsü ve daha birçok eğlenceli sürpriz köşeler, Bi siklet ve Yaya Şehri’nde ziyaretçileri bekliyor.

 

Büyükşehir, bisikletli ve yayalar için özel birim kurdu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bisiklet kenti olma yolunda attığı adımlara bir yenisini daha ekleyerek Türkiye’de bir ilke daha imza attı. Ulaşım Daire Başkanlığı’na bağlı olarak kurulan “Bisikletli ve Yaya Erişim Şefliği”nin hazırladığı “sürdürülebilir ulaşım politikaları kapsamında motorlu araçların kullanımının azaltılması, yaya ve bisikletli ulaşım alt yapısının geliştirilmesine yönelik üretilen proje” Türkiye için örnek bir model oluşturuyor.

Bu haber ilgini çekebilir ->  EFES SELÇUK’TA ÇALIŞMALAR BÜYÜKŞEHİR İŞ BİRLİĞİ İLE HIZ KAZANDI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.