Paralel Operasyonda Flaş Gelişme

Paralel Operasyonda Flaş Gelişme
  • 5 Şubat 2016 13:00

İzmir’de geçen yıl temmuz ayında ‘paralel devlet yapılanmasına’ yönelik düzenlenen operasyonun devamı niteliğinde, o zaman gözaltına alınıp tutuklanan muhasebeci Ö.K.’dan ele geçirilen 15 yıllık makbuz ve ajandaların incelenmesi sonucu elde edilen bilgiler doğrultusunda, 57 şüpheli hakkında daha gözaltı kararı verildi. İzmir merkezli olarak Malatya, İstanbul, Eskişehir, Muğla, Antalya’da, polis tarafından eş zamanlı düzenlenen operasyonda, kanser hastası olan avukat H.T., 7 Haziran Genel Seçimleri’nde AK Parti İzmir 2’nci Bölge’den milletvekili aday adayı olan avukat M.G., İzmir’de Bayraklı Belediye Başkanlığı için 2009 yerel seçimlerinde AK Parti’den aday gösterilen işadamı S.S.G., işadamı M.B.S., işadamı M.K.’nin de aralarında bulunduğu 41 kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeleri alınan şüphelilerden 15’i savcının talimatıyla serbest bırakıldı. Vakıf gayrimenkullerini örgüte usulsüz kullandırdığı suçlamasıyla yakalanan Vakıflar Bölge Müdürü K.İ.’nın da aralarında bulunduğu 26 şüpheli adliyeye sevk edildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato’nun da aralarında bulunduğu toplam 6 savcı tarafından ifadeleri alınan şüpheliler, daha sonra tutuklanmaları talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

‘Terör örgütü kurma ve yönetme’, ‘örgüte bilerek isteyerek yardım etme’, ‘terörizm finansmanının önlenmesi hakkında kanuna muhalefet’ suçlamaları yöneltilen şüpheliler, ifadelerinde bunları kabul etmedi. Şüphelilerden, İzmir Vakıflar Bölge Müdürü K.İ., AK Parti eski il genel meclisi üyesi, işadamı Ö.A., avukat İ.Ç., öğretim üyesi A.K., gümrük müşaviri İ.B., işadamları E.C., S.K., Y.T. ile M. G. ve K. E. tutuklandı. Diğer 16 şüpheli ise, 1’i adli kontrol koşuluyla olmak üzere serbest bırakıldı.

5 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ
Avukatlarının itirazı üzerine, tutuklanan 10 kişiden 5’i tahliye edildi. Tahliye edilenlerin AK Parti eski il genel meclisi üyesi, işadamı Ö.A., bir dernekte yöneticilik yapan A.K., işadamları S.K., M.G. ve K.E. olduğu belitildi. Vakıflar Bölge Müdürü K.İ. ile avukat İ.Ç.’nin de aralarında bulunduğu 5 kişinin tutukluluğu ise devam ediyor. Avukatlar, süre dolunca onlar için de tekrar tutuklamaya itiraz edeceklerini belirtti.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Menderes Başkan Adayı Sinan Akdeniz; “Sandıkta birleşelim, birlikte yönetelim”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.