Özel ilgiye ihtiyaç duyan çocuklara atla terapi

Özel ilgiye ihtiyaç duyan çocuklara atla terapi
  • 28 Şubat 2017 10:36

Bornova Belediyesi, özel ilgiye ihtiyaç duyan down sendromlu, otizmli ve zihinsel engelli çocuklar için at ile terapi etkinlikleri başlattı. Terapi seansları yıl boyunca farklı çocuklarla devam edecek

 

Bornova Belediyesi, dünyada yoğun olarak kullanılan, Türkiye’de de yeni yeni yaygınlaşan at ile terapi yöntemini özel ilgiye ihtiyaç duyan çocuklar için uygulamaya başladı. At ile terapinin down sendromlu, otizmli ve zihinsel engelli çocukların motor yeteneklerini, sorumluluk duygularını ve uyum sürecini hızlandıran bir etkinlik olduğu belirtildi.

 

Çamiçi Köyü’ndeki ilk etkinliğe Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün belirlediği 10 çocuk katıldı. Atları okyaşıp seven çocuklar, onlarla etkileşim kurmanın heyecanını yaşadı. Eğitmen ve fizyoterapist eşliğinde atlara binen çocuklar eğlenceli bir gün geçirdi. Terapi etkinlikleri yıl boyunca farklı çocuklarla devam edecek.

 Özel ilgiye ihtiyaç duyan çocuklara atla terapi

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, özel ilgiye ihtiyaç duyan çocukların gelişimine destek olmak için projeler ürettiklerini belirterek, “At ile terapi gibi etkinliklerle de onların yanında oluyoruz. Onların gelişimi ve sosyal yaşama adapte olmaları konusunda her bireyin üzerine sorumluluklar düşüyor. Biz de halkımızdan aldığımız güç ve destekle down sendromlulardan, otizmli ve zihinsel engelli çocuklara, fenilketonürililerden çölyaklılara dezavantajlı kesimlere imkanlarımız ölçüsünde destek oluyoruz” dedi. Atlarla etkileşime giren çocukların mutluluğunun paha biçilmez olduğunu söyleyen Başkan Atila, “Bu tür etkinliklerimiz devam edecek” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Herkes Bornova’da yaşamak isteyecek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.