Opera binası inşaatında kaçak elektrik skandalı!

Opera binası inşaatında kaçak elektrik skandalı!
  • 14 Ağustos 2018 12:47

Mülkiyeti Büyükşehir Belediyesi’ne ait Bostanlı Mavişehir’deki alanda inşa edilecek opera binası,  Cumhuriyet tarihindeki “opera sanatına özel” ilk yapı olarak tarihe geçecekti. Ancak bu kadar görkemli bir amaçla projelendirilen opera binası, tarihe geçmeden kaçak elektrik skandalı ile gündeme geldi.

Opera binasının inşaatını üstlenen taşeron firma, şantiyede kaçak elektrik kullanma girişiminde bulundu. Proje alanında zemin çalışmalarını sürdüren firmanın şantiye alanının her iki yanından geçen caddelerdeki elektrik direklerine şantiye alanını aydınlatmak amacıyla onlarca projektör ve kamera sistemi kurduğu, projektör ve kamera sistemlerini besleyen elektriği ise caddelerdeki aydınlatma direklerinden aldığı tespit edildi.

Opera binası inşaatında kaçak elektrik skandalı!

BİR SKANDAL DA GEDİZ ELEKTRİKTEN

Muhabirlerimiz tarafından bu durumun yasal olup olmadığının GEDİZ Elektrik’e sorulması üzerine ise GEDİZ Elektrik, 3. taraflarla ilgili kaçak elektrik kullanımı bilgisini paylaşmalarının mümkün olmadığını bildirdi. Ancak bu arada Opera Binası etrafındaki onlarca elektrik direğindeki aydınlatma projektörleri ve kameralar bir gece vakti direklerden söküldü. Beton direklerin alt kısmında elektrik alınan açık bölümler ise kapatıldı.

Opera binası inşaatında kaçak elektrik skandalı!

KAÇAK NASIL TESPİT EDİLDİ?

Muhabirimiz Mavişehir’deki şantiyenin yanından geçerken, elektrik direklerinin kablo kapakların açık olduğunu fark etti. Bu durumun özellikle çocuklar ve sokak hayvanları için tehlike arz edip etmediğini araştıran muhabirimiz, bir-iki değil, onlarca sokak aydınlatma direğinin kablo kapaklarının açık olduğunu fark etti. Ancak bunun bir nedeni vardı. Çünkü aydınlatma direklerine Opera Binasının şantiye alanını aydınlatacak şekilde aydınlatma projektörleri ve kameralar monte edilmiş ve bu açık kapaklardan bunlara elektrik bağlantısı yapılmıştı.

Opera binası inşaatında kaçak elektrik skandalı!

Bunun üzerine GEDİZ Elekrik’i arayan muhabirimiz, bu durumun yasal olup olmadığını sordu. Ancak, olayın üzerinden birkaç gün geçmesine rağmen sorularımıza herhangi bir cevap gelmezken, bir gece operasyonu ile direklerdeki tüm projektör ve kameralar söküldü. Aydınlatma direklerinin açık olan kablo kapakları da kapatıldı. Bu gece operasyonunun ise Gediz Elektrik’in mi yoksa inşaat firmasının mı yaptığı öğrenilemedi. Bu gelişme üzerine tekrar bilgi sorduğumuz Gediz Elektrik, kaçak elektrik kullanımına ilişkin bilgiyi 3. taraflara vermelerinin mümkün olmadığını belirterek, sorularımızı cevapsız bıraktı.

 

İŞTE O SORULARIMIZ:

1 – İzmir Büyükşehir Belediyesi gibi resmi bir kurumun inşaat ihalesini alan bir firma nasıl kaçak elektrik kullanmaya cesaret edebilir? Bu duruma kimler göz yumdu?

Bu haber ilgini çekebilir ->  İrfan Önal, emeklilerimizin yanında olacağız!

2 –  Gediz Elektrik buna nasıl müsaade etti?

3 –Gediz Elektrik, firmaya herhangi bir yaptırım uyguladı mı?

4 – Kaçak elektrik kullanımından dolayı konu yargıya intikal ettirildi mi?

5 – Elektriği dahi kaçak kullanma girişiminde bulunan bir firmaya, Türkiye’nin kültür tarihine geçecek bir opera binasının inşaatının teslim edilmesi doğru mu?

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.