ÖDÜLLÜ ATÖLYE

ÖDÜLLÜ ATÖLYE
  • 16 Ekim 2018 12:31

 

Roman vatandaşların yoğun olarak bulunduğu Göksu Mahallesi’nde hizmet veren Buca Belediyesi Charlie Chaplin Etüt Meslek ve Sanat Atölyesi önce model şimdi de ödüllü oldu. İşlevi ve donanımıyla Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından model alınan Atölye, Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği’nin bu yıl ikincisini düzenlediği Yerel Yönetimler Ödülleri’nde de eğitim, gençlik ve spor kategorisinde ödüle layık görüldü. Atölyenin sınıflarını dolduran yaklaşık 600 Roman vatandaş Türkiye’ye örnek Merkezde ücretsiz eğitim görmenin mutluluğunu yaşıyor.

 

İnsana dokunan, insan odaklı belediyecilik anlayışıyla hizmet veren Buca Belediyesi’nin roman vatandaşların yoğun olarak bulunduğu Göksu Mahallesi’nde hizmet açtığı Charlie Chaplin Etüt Meslek ve Sanat Atölyesi yoğun ilgi görüyor. Donanım ve kurslarıyla roman vatandaşların tüm ihtiyaçlarına cevap veren Atölye’nin sınıfları her gün genç yaşlı yüzlerce vatandaşa eğitim veriyor.

600 minik öğrenci ders alıyor

Kış dönemi kursları olarak ilk etapta  2-3-4-5-6 ve 7. Sınıf öğrencileri için ders desteği kursları başlatan Merkez, 8’nci sınıf öğrencileri için de LGS’ye hazırlık kursları düzenliyor. Kurslara bölge halkından yaklaşık 600 öğrenci katılarak ücretsiz eğitim desteği alıyor.  Okuma yazma bilmeyen roman vatandaşlar için de birinci ve ikinci kademe okuma yazma kursları organize eden Charlie Chaplin Etüt Meslek ve Sanat Atölyesi Kasım ayında sınıflarını açmayı planlıyor.

SODEM ödüllü Atölye

Kısa zamanda Roman vatandaşların içinden çıkmak istemedikleri cazibe merkezi haline gelen Atölye, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin fonksiyonları ve donanımıyla model aldığı merkez olurken, SODEM tarafından da ödüle layık görüldük. Bu yıl ikincisi düzenlenen Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği (SODEM) Yerel Yönetimler Ödülleri’nde  başarılı çalışmalar arasına giren Atölye, eğitim, gençlik ve spor branşında hayata geçirilen projeler arasında ödüle layık görüldü. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina anlamlı ödülü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun elinden aldı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.