NİHAT ZEYBEKÇİ GÜNDEMİ DEĞİŞTİRDİ

NİHAT ZEYBEKÇİ GÜNDEMİ DEĞİŞTİRDİ
  • 29 Kasım 2018 13:45

 

Ak Partinin merakla beklenen yerel seçim üç büyük il adayı tam anlamıyla strateji savaşının sonucu oldu.

Ben ve bir çok kişi İzmir’de Aydın Şengül’ü beklerken ve Şengül’de Ankara’ya İzmirli başkan isteriz talebiyle gitmişken şapkadan İzmir’de hiçbir karşılığı olmayan Zeybekçi çıktı.

Aslında olan büyük resmin parçalarından CHP’nini mutlak iktidarını gerektiren İzmir’e bir hediye verilmesidir.

Elbette hediyenin bir karşılığı olacak.

Söylenenler doğruysa İYİ Parti ve CHP arasında devam eden sonuçsuz görüşmeler Ak Partiye bu hediye karşılığı ne verileceğinin münazarası gibi.

Bir başka boyutsa İstanbul’da Binali Yıldırım’ın aday gösterilmesi hem İzmir’i rahatlattı hem de Yıldırım’ın en büyük rakibi Berat Albayark’ı.

Bu iş nasıl olsa kazanılması garanti olan bir şehirde koskoca TBMM başkanlığını bırakıp eşeğe adam bindirmekle nasıl siyasetçi tasfiye edilirin kitabi bir örneği oldu.

Artık Berat Albayrak’ın önü her türlü açık.

Süleyman Soylu bu işte nerede derseniz ,O’da iddialı ama neticede aileden değil.

Her şey bir yere kadar.

Bu adaylık meselesinin en garip tecellisi MHP’nin bir şantaj elemanı gibi kullandığı Melih Gökçek’in kafasını giyotine uzatarak içi kan ağlaya ağlaya Kayserili Özhaseki’ye Ankara’yı sunması oldu.

İşin başka bir makara kısmı da eninde sonunda başkanlık sisteminin Türkiye’ye özgü olan kısmı ile belediye başkanları da başkanın emriyle atanacak anayasa değişikliği yapılana kadar siyasi hırsı olanların oyalanması için şekerleme tadında sosyal etkinlik olması.

Kulağımıza gelenler doğruysa Tayyip Beyden başkan yardımcılığı daveti bekleyen ve alesta selam duranları yazsak her halde bir çok insan towersların tepesinden el ele tutuşup atlar.

Sonuçta Zeybekçi tercihi Ak Partiye yıllarını veren ve umudunu diri tutan yerel siyasetçileri üzse de CHP ve Aziz Kocaoğlu’nu acayip rahatlattı.

Şimdi CHP şapkadan kimi çıkaracak yada tam tersi Aziz Kocaoğlu kime vize verecek izleyip göreceğiz.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Bayram oyuncaklarla başladı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.