Narlıdere metrosunda bir adım daha

Narlıdere metrosunda bir adım daha
  • 28 Ağustos 2016 09:00

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 7.2 kilometrelik F.Altay-Narlıdere metro hattı projesi için Ulaştırma Bakanlığı’ndan beklediği onay geldi. Yatırımın programa alınması için Kalkınma Bakanlığı’na başvurmaya hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, bu yılın sonunda hattın yapım ihalesine çıkmayı hedefliyor.

İzmir metrosunu Evka 3’ten Fahrettin Altay’a kadar uzatarak 19 kilometreye çıkaran İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de hattı Narlıdere’ye kadar ulaştırarak 26 kilometreye çıkarmaya hazırlanıyor.  Güzergah üzerindeki günlük yaşamı ve sosyal hayatı etkilememesi için “derin tünel”le geçilecek metro hattının 30 Haziran 2016 tarihinde projesini tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nden beklediği onayı da geçtiğimiz günlerde aldı.

Yıl sonunda ihale hedefi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 7.2 kilometre uzunluğunda, 7 istasyondan oluşacak F.Altay – Narlıdere hattının yatırım programına alınması için önümüzdeki günlerde Kalkınma Bakanlığı’na müracaat edecek. Bu süreçte, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’ndan kredi alımı ile ilgili gerekli prosedürler de tamamlanacak. Başvuruların olumlu sonuçlanması halinde, hattın yapımı için 2016 yılı sonunda ihaleye çıkılması hedefleniyor.

7 istasyondan oluşan F.Altay –Narlıdere hattında Balçova, Çağdaş, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastane,  Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Narlıdere, Siteler ve son olarak Kaymakamlık istasyonları bulunuyor.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Buca'da Doğaya ve Yeşile Yatırım Yapılacak
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.