Müzede Keşfe Çıktılar

Müzede Keşfe Çıktılar
  • 11 Şubat 2016 09:00

Konak Belediyesi bünyesinde hizmet veren İzmir Radyo ve Demokrasi Müzesi, Şehit Fethi Bey Ortaokulu Drama Kulübü öğrencilerini konuk etti. Müzenin tarihi binasında ‘Müze Keşif ve Radyo Tiyatrosu’ atölyesine katılan çocuklar unutulmaz bir gün yaşadı. 1920’li yıllardan bu yana kullanılmış olan nostaljik radyoları inceleyen öğrenciler, Mustafa Kemal Atatürk’ün sesinden Onuncu Yıl Nutku’nu dinledi. Hafızalara kazınan sesleriyle ünlü radyoculardan da alıntılar dinleyen çocuklar, müze gezisinin ardından ilk kez radyo tiyatrosu deneyimi yaşadı. Konak’ın Basmane Semti’nde arkeolojik kazı alanı Altınpark’ın karşısında konumlanan İzmir Radyo ve Demokrasi Müzesi’ndeki etkinliğe katılan öğrenciler geçmiş yılların vazgeçilmezi radyo tiyatrosu hakkında bilgi edindi. Tiyatronun ardından öğrenciler, kendilerine verilen ipuçlarının izini sürerek müzede keşfe çıktı ve sorulan sorulara cevaplar arayarak nostaljik radyoları buldu.

Müzede Keşfe Çıktılar

HAYDİ ÇOCUKLAR MÜZEYE

İzmir Radyo ve Demokrasi Müzesi’nde devam eden Müze Keşif ve Radyo Tiyatrosu atölyesi her cumartesi çocukların keyifli bir gün geçirmelerini sağlıyor. Atölyeye katılım için müzenin (0 232) 484 14 83 numaralı telefonunu arayarak rezervasyon yaptırmak yeterli. 12-14 yaş grubu çocukların katılabildiği etkinlik, Konak Belediyesi’nce ücretsiz düzenleniyor.

Müzede Keşfe Çıktılar

Bu haber ilgini çekebilir ->  Saime Bucaklıoğlu; Marina Projemiz Sahil Peyzaj Düzenlemesi ve Yenilik Projemiz Hazır
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.