Muhalifler Ankara’da. Hedef: “Yerel seçim”

Muhalifler Ankara’da. Hedef: “Yerel seçim”
  • 10 Ağustos 2018 14:58

Gazete Ege \ Selcan Şerifaki

Olağanüstü kurultay için topladıkları imzayla genel merkezi ikna edemeyen değişim taraftarları yaklaşan yerel seçimlere yönelik son planları tüzük kurultayı yapmak. 12 Ağustos Pazar günü Ankara  Latanya Otel’de saat 14.00’te Muharrem İnce önderliğinde toplanacak. İmza veren delegelerin bu kez hedefi daha adil bir yerel seçim geçirmek.

CHP İzmir eski il başkanı Asuman Ali Güven de Pazar günkü randevuya gideceğini belirterek, hedeflerini açıkladı: “ Yeni bir tüzük değerlendirmesi olacak o yeni tüzük değerlendirmesinde tabi yeni arkadaşlarda katılabilirler. Yeni bir tüzük yapılmasını daha katılımcı bir tüzük yapılmasına destek olabilir delegelerde. Yerel yönetimlerde ön seçimin var olacağı, bir tüzük istiyoruz. Daha çağdaş bize yakışan bir tüzük istiyoruz. O nedenle Pazar günkü Ankara’daki toplantıya katılacağız. Dün akşam toplandık ve katılma kararı aldık”

“Adayları 3-5 kişi belirlemesin”

“630 imza notere gitmiş kurultayın olması noktasında imza vermiş. Aslında bu imza daha fazla. 569 imza sayısına düşürüldü. Buna rağmen bu sayı yeterli bir sayı idi. Örgütün çoğunluğu değişimi talep ediyordu Bu halkın talebi aslında. Chp’ye yönelik bir değişim talebi var. Bu değişim talebin isteğini yerine getirmek doğru olurdu seçmen açısından. Yerel seçimlerde de daha başarılı olmamız açısından yeniden partinin yapılanmaya girmesi toplumda daha iyi daha güzel bir umut yaratabilirdi. Bunları kaybetmiş olduk” diyen Güven,  yerel seçimlerin önemine vurgu yaparak, “ Aday belirlemelerde önemli. Yine partide 3-5 kişinin belirlediği adaylarla seçimlere gitme noktasında olursak burada başarı elde etmek çok zor. Adil olmak gerekiyor. Hakkaniyetli olmak gerekiyor. Heyecan yaratacak yeni enerji yaratacak örgütte sevilen sayılan halkın beğenisini kazanmış insanlardan oluşmuş, Atatürkçü cumhuriyetçi insanlardan belediye başkanı seçmek gerekiyor. Bu seçimleri demokratik bir seçim yöntemiyle yapabilirsek yani ön seçimle özellikle yapabilirsek, daha katılımcı bir demokrasi anlayışıyla bu seçimleri yapmış oluruz ve sonuçları da daha olumlu olur. Halktan daha fazla örgütten daha fazla destek bulabiliriz. Daha adil katılımcı tüzük maddelerinin yapılmasını öneriyoruz. Aday belirlemede daha demokratik ve ön seçim yapılması gerektiğine inanıyorum. Adil olmadı milletvekili seçimleri. Daha fazla vekil çıkarabilirdik. Onun için bu yerel seçimlerde daha hassas ve dikkatli davranılmasını önemsiyorum başarılı olabilmek adına” diye konuşuldu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  FİLİZ BAŞKAN'DAN İKİNCİ DÖNEMİN İLK ADIMI: ESNAF MASASI KURULACAK!

“İpe un serdiler”

Gazete Ege’ye konuşan Chp Bornova eski ilçe başkanı Nevzat Kavalar, Ankara’daki davete katılacaklarını dile getirerek, duygularını bu sözlerle dile getirdi: “İmza süreci sona ermedi, yeni bir imza süreci başlıyor tüzük kurultayında. Biz 630 imza verdik. Ben çok iyi biliyorum. Noterden tasdikli imzalardı. Mükerrerde değildi. Bir sürü sudan sebeplerle ipe un serdiler. Onun içinde kabul etmediler. Bize imzalarını çekenlerin noter tasdikli imza çekme belgelerini de vermiyorlar. İmzayı noterden veriyorsa vatandaş ve delege onları vermiyorlar. Bizde şimdi farklı bir süreç başlattık. Pazar günü Ankara’da 630 delege toplanacağız. Madem olağan üstü kurultay yapmıyorlarsa partiyi tüzük kurultaya götüreceğiz. Tüzük kurultayı ile ilgili süreç başlıyor. Bu sefer 250 imza gerekiyor. Pazar günü sabahtan gideceğiz. Ankara Latanya Otel’de olacağız. Toplantıya katılacağız. Karar alacağız tüzük kurultay yapılsın mı? yapılmasın m? Kimse tek başına karar almak istemiyor. Çoğunluk olarak hangi yolda gidilecekse o yolda gideceğiz. Büyük ihtimalde tüzük kurultayı kararına gideceğiz. Ben biliyorum çıkacağını”

 

Başka hangi maddeler görüşülecek?

Güven: “Tüzük kurultayın birkaç tane ağırlıklı maddesi var. Yine kurultayda genel başkanla parti meclisi ayrı ayrı seçiliyor. Ayrı günlerde seçiliyor. Bu da olumsuz sonuçlar doğuruyor  Onun için aynı gün yapılmasını öneriyoruz.  Genel sekreterlik güçlendirilmelidir. 2. adam pozisyonuna getirilmelidir” diye konuştu.

Dava süreci olacak mı?

Nevzat Kavalar: “Ben dava açmayı bilemiyorum. Ben şahsen partimi mahkemeye vermem. Bu Partiyi değil yöneticileri mahkemeye vermek oluyor. Ankara’daki arkadaşlarımızın bazıları dava açacaklarını söylüyorlar. Onu bilemeyeceğim ama ben böyle bir şey yapmam”

Ali Asuman Güven:  “Ben dava konularına sıcak bakmıyorum. Doğru buluyorum. Olağanüstü kurultay Genel Başkan tarafından kabul görmedi. Yapılmaması kararı verildi. Kendisi MYK’da değişiklik yaptı.  Başarılı olur inşallah”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.