“Modacılara yer verilmesi büyük olanak”

“Modacılara yer verilmesi büyük olanak”
  • 23 Ocak 2018 10:02

Sektöründe Avrupa’nın en büyüğü IF Wedding Fashion İzmir’de oluşturulan Trend Area’da, tasarımcılar gelinlik ve abiye modellerini görücüye çıkardı. Tasarımcılar, “Modacılara yer verilmesi büyük bir olanak” dedi.

IF Wedding Fashion İzmir – Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) partnerliğinde İZFAŞ tarafından 16 – 19 Ocak 2018 tarihlerinde 12. kez düzenlendi. Yalnızca profesyonel ziyaretçiye açık olarak fuarizmir’de gerçekleşen IF Wedding Fashion İzmir’de 2017 yılında ilk kez düzenlenen Trend Area, bu yıl da oluşturuldu.

Tasarımcılar, oluşturulan Trend Area’da tasarladıkları gelinlikleri ve abiyeleri sektör temsilcileri, katılımcılar ile profesyonel ziyaretçilere sunma fırsatı yakaladı. Trend Area’da ayrıca moda söyleşileri gerçekleşti. Mağazacılık ve Markalaşma, 2018 Trend Analizi, Koleksiyon Süreci ve Altyapısı, Sektörel Sorunlar ve Çözüm Ortakları, Sanat ve Tasarım Süreci, Gelinlik Tasarım Yarışması ve süreci, Abiye Giyim Tasarım ve Üretiminde Eğitim Kurumları ile Sektör buluşması gibi konular gündeme geldi.

9. Gelinlik Tasarım Yarışması’nda son 15’e kalan gelinlikler de C Holü’nde sergilendi. Trend Area’da Dokuz Eylül Üniversitesi ile İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin modayla ilgili bölümleri de stant açtı.

Modacılar, kendileri için oluşturulan özel alandan memnun ayrıldı.

Ne dediler?

İzmir Moda Tasarımcıları Derneği Başkanı, Modacı Dilek Süslüer, “İzmir’de tasarımcılara önem verilmiyor, firma sahipleri tasarımlarını kendileri yapmaya çalışıyorlar. Tasarım departmanlarına değer vermiyorlar ya da oluşturmuyorlar. İhracata yönelik bazı firmaların departmanı var ama orada da tasarımcının gerçekten gelinlik mi yoksa abiye mi yapıyor bunları ayırt etmesi gerekiyor. Gerçekten tasarımcıya değer verilmiyor. Biz de buna vurgu yapmak için Trend Area’yı kurduk. Tasarımcılarımız kendi el emekleri ve tasarımlarını sergiledi. Firmaların her sene tasarımcıları ziyaret etmesini istiyoruz. Burada olmaktan mutluyuz. Yurtdışı fuarlarına gittiğimizde IF Wedding Fashion İzmir hep tanınıyor. Bu gerçekten çok önemli” şeklinde konuştu.

Modacı Zeynep Acar, “İlk zamanlarda da çok güzel fuarlar yaptık. Gaziemir’de kurulan fuarizmir, hareket rahatlığı, genişleme rahatlığı ile katılımcılara büyük fırsatlar sunuyor. Şehir trafiğinden uzak olması büyük avantaj. Trend Area çok güzel bir şekil aldı. Modacılara yer verilmesi büyük bir olanak. Daha da gelişeceğini düşünüyorum. Dünyanın birçok yerinde fuarlara katılan biri olarak bu kadar şık stantlar dünyanın hiçbir fuarında yok gibi. Bu halimizle gurur duyuyorum. 12 yıldır IF Wedding Fashion İzmir’de çok güzel gelişmeler oldu. Dünya içinde iyi yol aldık” şeklinde konuştu.

Modacı Jeyan Gedik, “Fuara hızlı başladık. Barış gelinliğimiz çok fazla ilgi gördü. IF Wedding Fashion İzmir, Avrupa’nın en büyük fuarı. Dünya çapında da bir fuar. Trend Area’da bulunmaktan çok mutluyum. Böyle bir olanak sağlandı, hem kendimizi ifade edebiliyoruz hem de yabancı alıcılarla yüz yüze gelebiliyoruz. Satışlar olabiliyor, o yüzden mutluyuz. 2009’da kapanış defilesini yapmıştım. Sektörün içinde olarak fuarı yakından inceliyorum. Ekonomik kriz olmasına rağmen, bu fuar her yıl ileriye gidiyor” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  “Öz’e Dönüş” konseptiyle 13. Alaçatı Ot Festivali büyük bir coşkuyla başladı

Modacı Yiğit Eryendi, “İzmir nasıl bir inci gibi parlıyorsa, bu fuar da ciddi şekilde inci gibi parlıyor. Her zaman İzmir öncü olmayı hedefliyor. Fuarın ilerleyen yıllarda daha da iyi olacağına inanıyorum. Tasarımcının firmalarla buluşması, satış olmasa dahi iletişime geçilmesinin önemli olduğunu düşünüyorum. Birçok firmayla tanışma fırsatı bulabiliyorsunuz. Genç bir tasarımcının kendini yetiştirme ihtimali de çok fazla. Kendimizi ve mesajımızı, tasarımlarımızı sunmak için çok büyük bir alan Trend Area. Keyif aldık” dedi.

Modacı Erol Albayrak, “fuarizmir gerçekten çok güzel. Harika bir alan, yurt dışı örnekleriyle yarışabilecek kapasitede, çok etkileyici. İlk IF Wedding Fashion İzmir’in defilesini yapmıştım. Çok gelemesem de hep gözlemledim. İzmir, gelinliğin başkenti. Trend Area’da çok güzel ağırlandık. Fuarın en önemli etkinliklerindendir böyle bir alan. İzmir çok iyi bir ivmeyle gidiyor, gelecekte daha da büyüyeceğini düşünüyorum” dedi.

Modacı Sinem Mardi, “Kendimizi tanıtmamız, dünyaya açılmamız için güzel bir ortam oldu Trend Area. Önümüzdeki senelerde daha iyi yerlere geleceğini düşünüyorum. IF Wedding Fashion İzmir, gelinlik sektöründe dünyada iyi bir yerde. Daha iyi yerlere gelmemiz gerekiyor. Türkiye’de gelinlik sektörü olarak bir numarayız, dünyada da olabiliriz. Birlik ve beraberlik olması gerekiyor” dedi.

Modacı Nazlı Terzioğlu, “Yeni müşterilerimiz oldu. Bu sene müşteri kitlesi çok büyük değişime uğramış. Çok kaliteli müşteri portföyü bizi ziyaret etti. Kaliteli satın alımcıların getirilmesiyle birlikte fuar daha da büyüyecektir” dedi.

Modacı Şaziment Aybars, “IF Wedding Fashion İzmir çok kapsamlı bir fuar. Yurtdışında da sansasyon yapmaya başladı. Aldığımız siparişler bizi mutlu etti. Yurtdışında IF Wedding Fashion İzmir dünyada da biliniyor” şeklinde konuştu.

Modacı Gökçe Nur Özbek, “Çok profesyonel bir fuar, her yıl daha da büyüyor. Kaliteli müşteriler fuarı geziyor” dedi.
Modacı Taner Tabaklı, “Fuar bu sene hareketli ve güzel geçti. Her geçen yıl daha da ileriye gidiyor” ifadelerini kullandı.

Modacı Murat Acar, “Başarılı bir fuar oldu” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.