Menemen’de İZSU seferberliği

Menemen’de İZSU seferberliği
  • 10 Ekim 2018 10:06

 

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 4 şantiyede birden çalışmalarını sürdürdüğü Menemen’de, şimdi de Seyrek ve Günerli’ye 18 milyon liralık kanal yatırımına başlıyor.  İZSU’nun Menemen’deki yatırım tutarı 162.3 milyona ulaştı.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, aşırı yağışlarda kent içindeki cadde ve sokaklarda yaşanan sıkıntıyı çözmek, birleşik çalışan kanal ve yağmur suyu hatlarını birbirinden ayırmak amacıyla yatırımlarına hız kesmeden devem ediyor. Kentin pek çok noktasında aynı anda onlarca projeyi birlikte yürüten İZSU, Menemen’de de 4 şantiyede birden çalışmalarını sürdürüyor. İZSU son olarak ilçenin Seyrek ve Günerli mahallelerinde yağışlarda yaşanan sıkıntıyı önlemek, eskiyen kanalları yenilemek için ihaleye çıktı. 18 milyon liraya mal olacak çalışmalar çerçevesinde toplam 3 kilometre yağmur suyu kanalı, 20 kilometre de kanal hattı d öşenecek.

 

İnönü ve Uğur Mumcu’da “işlem tamam”

İZSU, Menemen’de İnönü ve Uğur Mumcu mahallelerinde yağışlarda yaşanan su taşkınlarını önlemek için 4 milyonluk yatırımla başlattığı 7.8 kilometre uzunluğunda yağmur suyu hattı döşeme çalışmalarını tamamladı. Hatundere Mahallesi’nde de 4 kilometrelik atık su hattı ile 1 kilometrelik yağmur suyu hattı döşeniyor. Villakent, Kesik, Çavuş ve Musabey ile Foça’nın Kozbeyli, Gerenköy ve Yeniköy yerleşimlerinde sağlıklı çalışmayan kanal alt yapısını yenilemek, su baskınlarına karşı yağmur suyu hattı oluşturmak ve bu bölgedeki evsel atık suları yeni kurulacak arıtma tesisine iletmek amacıyla başlayan 15 milyon 500 liralık yatırım ise devam ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, diğer taraftan da 16 milyon liralık yatırımla Emiralem, Yahşelli ve Göktepe yerleşimlerinin sağlıksız kanallarını yeniliyor; yağışlı bölgelerde yaşanan su sıkıntısına çözüm bulmak amacıyla yağmur suyu kanalı imalatları yapıyor.  Asarlık, Gölcük, İncirlipınar mahallelerine de 4 kilometrelik yağmur suyu şebekesi döşeyen İZSU, Çukurköy Mahallesi’nde aşırı yağışlarda taşan ve sel felaketine neden olan Kolongerisi Deresi’nin ıslahına da başladı. İZSU’nun 2004 yılından bu yana Menemen’deki yatırım tutarı 162.3 milyona ulaştı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Karşıyaka Belediyesi’nden Kütüphane Haftası’na özel söyleşi
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.