Menemen Belediye Başkanı Şahin’den Stat Çıkışı

Menemen Belediye Başkanı Şahin’den Stat Çıkışı
  • 9 Şubat 2016 09:53

İzmir’in yıllardır süren kanayan yarasına dikkat çeken Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, İzmir’in stadyum soruna çözüm olacak önerisini açıkladı, “Gelin stadı Menemen’e yapalım.”

İzmir’in neredeyse birinci gündem maddesi haline gelen stad sorunu, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in yaptığı çağrıyla yeniden gündemde. “Gelin stadı Menemen’de yapalım” diyen Başkan Şahin; Menemen’in Ulukent bölgesinde yer alan Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne ait 35 dönüm alanı işaret ederek, “Hiç kimsenin yerine itiraz edemeyeceği bir alan var burada. Ulukent Spor Tesisleri’nin de içinde bulunduğu 35 bin 432 metrekarelik alanda 15 bin yada 30 bin kişilik bir stad yapılabilir. Burada İzmir’deki bütün kulüplere hizmet edebilecek bir stad alanımız mevcut ve hiçbir sorunu bulunmamaktadır” dedi.

Ulaşım konusunda en avantajlı yer…

Stadyum alanının ulaşım konusundaki avantajına dikkat çeken Başkan Tahir Şahin, “İzmir-Çanakkale karayoluna sıfır konumda yer alan bu alana İzmirli sporseverler araçlarıyla rahatlıkla ulaşabilir. Ayrıca İZBAN Ulukent İstasyonu bu alanın 200 metre kadar yakında. İzmirli sporseverler Halkapınar Aktarma İstasyonunu kullanarak buraya 12 dakikada gelebilir. Karşıyaka taraftarı ise 7 dakikada burada yapılacak stada gelebilecektir” diye konuştu.

Menemen Belediye Başkanı Şahin'den Stat Çıkışı

Başkan Şahin, sorumluları göreve çağırdı

İzmir’in; Karşıyaka, Göztepe, Altay gibi köklü spor kulüplerine sahip olduğuna dikkat çeken Başkan Tahir Şahin; İzmir’in stad sorununun yıllardır süregeldiğine dikkat çekerek;  “Yarın Menemen Belediye Sporumuzun da PTT 1. Lig’e çıkacağını düşündüğümüzde, İzmir’de stad yok diye içim yanıyor. 3 yılı aşkın süredir İzmir’de stad tartışması aldı başını gidiyor. Herkes kabahati karşısındakine atıyor. Yerel yönetim topu genele, genel yönetim yerele atıyor. Sorumlu bir yerel yönetici olarak, İzmirli bir vatandaş olarak bu samimiyeti her iki tarafta da göremiyorum. Bu konu siyasi polemik haline getirildi. Acaba ben yaptırmazsam ne kazanırım anlayışı gelişti. Bırakalım sen yaptın ya da ben yaptım anlayışını ve 1 yıl içerisinde stadyumu Ulukent’teki bu alana yaparak İzmir’in bu önemli sorununa çözüm üretelim. Eğer merkezi hükümet, İzmir milletvekilleri samimi ise gelip aslanlar gibi bu stadı buraya yaparlar. ‘Bu stadı da biz yaptık’ derler. Bu konudan kim siyaseten puan kazanacaksa kazansın biz ona bakmıyoruz, bizim derdiğimiz İzmir’in stad sorununa çözüm üretebilmek. AKP’lisi, CHP’lisi kim olursa olsun gelin hep birlikte bunu başaralım, Menemenliler, İzmirliler olarak sizleri alkışlayalım” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  FOÇA BELEDİYE BAŞKANI SANİYE BORA FIÇI, MUHTARLARLA BULUŞTU

Başkan Şahin; “Projemizi de verebiliriz”

Ulukent’te 15 bin kişilik stadyum yapabilmek için bir yıl önce Milli Emlak’a başvuruda bulunduklarını ancak Menemen Belediyesi’nin bu teklifine yanıt alamadıklarını açıklayan Başkan Tahir Şahin, hükümet yetkililerin şu çağrıyı yaptı; “Bir yıl kadar önce stad yapabilmek için Milli Emlak’tan bu alanı istememize rağmen yanıt alamadık. Bu alanı bize verin, 3 yıl içerisinde şayet stadı yapamazsak alanı geri alın. Biz burada en az 15 bin kişilik bir stad yaparız. Yok stadı ben yapacağım diyorlarsa, hemen yarın sabah gelip buraya kazmayı vurabilecek şekilde ellerinde projeleri var, projeleri yoksa bizim projemiz hazır ve onlara verebiliriz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.