“Leyla’nın Evi” Buca’da sahnelendi

“Leyla’nın Evi” Buca’da sahnelendi
  • 27 Kasım 2017 11:19

Türkiye’de izlenme rekorları kıran “Leyla’nın Evi” oyunu Bucalılarla buluştu. Zülfü Livaneli’nin 2006 yılında çıkardığı “Leyla’nın Evi” adlı romanından esinlenerek Tiyatro Kare tarafından sahneye taşınan ve kapalı gişe sahnelenen “Leyla’nın Evi” adlı müzikli oyunu Bucalı tiyatro severlerden de tam not aldı. Salonu hınca hınç dolduran sanatseverler oyunu ve performansları uzun süre ayakta alkışladı.
İzlenme rekorları kıran ve 8 yıldır kapalı gişe oynama başarısını gösteren “Leyla’nın Evi” oyunu Bucalı sanatseverlerle buluştu. Buca Belediyesi kültür etkinlikleri kapsamında Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda sahnelenen oyun büyük beğeni kazandı. Salonu dolduran Bucalı tiyatro severler, Tiyatro Kare’nin sunduğu, iki kadının kuşak çatışmasını anlatan oyunu yer bulamayınca ayakta izledi.
Ünlü sanatçı Zülfü Livaneli’nin kaleme aldığı ve Türk edebiyatının en çok sevilen eserleri arasına giren kitap, çeşitli hilelerle evi elinden alınan bir İstanbul hanımefendisinin Boğaz içindeki yalısını terk ederek, Beyoğlu’nun arka sokaklarında yaşamak zorunda kalmasını anlatıyor.
Oyunda, biri eski İstanbul, diğeri hip hop kültüründen iki kadının dostluğu seyircilerin yüreğini kazanırken, iki farklı kültüre hoşgörüyle, sevgiyle ve gülümseyerek bakmasını öğretiyor.
Yönetmenliğini Nedim Saban’ın üstlendiği, Ayça Varlıer, Fatih Dönmez, Ahmet Uz, Dicle Alkan, Halim Ercan ve Celile Toyon’un rol aldığı oyun Bucalı tiyatroseverler tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.
Oyunda, özellikle Ayça Varlıer’in canlı olarak seslendirdiği şarkılar ve dans performansı sanatseverlerin büyük beğenisini kazandı.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Tugay Kiraz'ın köylerinde: Kentimizi birlikte kalkındıracağız
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.