Kültürpark’taki bütün binaları boşaltıyoruz

Kültürpark’taki bütün binaları boşaltıyoruz
  • 17 Haziran 2019 16:34

Gazete Ege / Selcan Şerifaki

İzmirlilerin Kültürpark ile ilgili açıklamalarda bulunduğu panelde Tunç Soyer’in bu doğrultuda verdiği talimatlar dikkat çekti.

Bir vatandaşın Kültüpark betonlaşacak mı, buradaki bina yapıların yüzde 80’i sağlıksız durumda” sözlerine cevap veren Soyer, “Kültürpark’taki binalarda yer alan ticari işletmelerin tahliyesine yönelik tüm hukuki süreçler tamamlanmış olup, tahliye işlemlerinin 2019 yılı sonuna kadar tamamlanması hedeflenmektedir”
Ayrıca Kültürpak’da yer alan işletmelerin sözleşmelerini yıl sonunda bittiği ve yeni sözleşmenin imzalanmayacağı öğrenildi.

2 KONUDA TALİMAT VERDİ!

Kültürpark içerisindeki, park bahçelerin bakımı, güvenlik ve mangal sorunlarının gündeme getirilmesiyle Soyer, söz konusu problemlerle acilen ilgileneceğini belirterek, “Genel sekreterimiz de burada, hemen talimat verelim. Şu iki konu acilen önem taşıyor. Birincisi, parkların, ağaçların, bahçelerin budanması ve ilaçlanması… İkincisi ise mangal ve ateşe asla izin vermeyeceğiz. Bu 2 konuda ivedilikle adım atacağız. Ayrıca güvenlikçi arkadaşların burada ne olup bittiğinden mutlaka haberi olmalı” dedi.

BEHÇET UZ’UN VASİYETİNİ YERİNE GETİRECEĞİZ

Programı olduğundan dolayı toplantıdan ayrılması gerektiğini ifade eden Başkan Soyer, tüm katılımcılara teşekkür ederek, “Behçet Uz’un vasiyetini yerine getireceğiz. Tabi ki burayı, yeşil alan kent parkı olarak koruyacağız ama kültürparkın kültürünü geri vereceğiz. Bunun formülünü beraber değerlendireceğiz.  Nihai adım atmadan önce mutlaka bir araya geleceğiz. Bir söz vardır; 1 metreküp beton gelecekse 1 metreküp beton çıkmalıdır. Buna özen göstereceğiz. Ben bu toplantının çok yararlı olduğunu düşünüyorum. Birçoğumuzun aklına gelmeyen fikirler ifade edildi, bildiklerimiz perçinlendi, aklımın ucuna gelmeyecek çok değerli fikirlerle karşılaştım. Hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Herkes Bornova’da yaşamak isteyecek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.