Konak’ta otellere sıkı denetim

Konak’ta otellere sıkı denetim
  • 9 Ağustos 2017 13:22

İzmir’in gözde markası Enternasyonel Fuarı’nın başlamasına sayılı günler kala Konak Belediyesi, fuarın düzenlendiği Basmane bölgesindeki turizm işletmelerine yönelik denetimlerini arttırdı. İzmir’e gelecek yerli ve yabancı konukların ağırlandığı oteller Zabıta ve Ruhsat İşleri Müdürlüğü’nde görevli ekiplerce sıkı kontrolden geçirildi. Turizmin gelişmesinde önemli rolü olan işletmeler halk sağlığı ve güvenliği konularında denetlendi. 

6 OTEL İNCELENDİ

Yürütülen çalışmalar kapsamında görevli ekipler son olarak Basmane semtinde bulunan Oteller Sokağı’ndaki otelleri ziyaret ederek, incelemelerde bulundu. Yapılan denetimlerde 6 otelin İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı, Vergi Levhaları ve hijyen kriterlerine uyup uymadıkları kontrol edildi. 

HALK SAĞLIĞINI HİÇE SAYANLARA CEZA KESİLDİ

Denetimler sonucunda İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatları ve Vergi Levhaları’nın mevcut olduğu tespit edilen oteller yapılan hijyen kontrolünde ise geçer not alamadı. Halk sağlığını olumsuz yönde etkileyecek, düşük koşullarda hizmet verdiği görülen oteller hakkında Zabıta ekipleri tarafından rapor tutuldu. Söz konusu işletmelere en kısa zamanda gereken hijyen koşullarının sağlanması konusunda uyarılarda da bulunuldu. Denetimler sonucu Zabıta Müdürlüğü ekiplerince hazırlanan raporlar Konak Belediyesi encümenine sunulacak. Encümenden çıkacak sonuca göre de hijyen kriterlerine uymayan otellere para cezası kesilecek.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Deniz Doğan, gençlerle buluştu ve projelerini anlattı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.