Konak’ta Halk Oyunları Şenliğine yoğun ilgi

Konak’ta Halk Oyunları Şenliğine yoğun ilgi
  • 5 Haziran 2018 12:34

Konak Belediyesi’nin bu yıl 14’üncüsünü düzenlediği Halkoyunları Şenliği’nde 7’den 70’e her yaştan dans aşığı sahneye çıktı. Anadolu ve Balkanlar halk danslarını sergileyen kursiyerleri Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın da aralarında yer aldığı binlerce kişi izledi.

Konak Belediyesi’nce açılan halkoyunu kurslarına katılan kursiyerler yıl boyunca öğrendiklerini bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Halk Oyunları Şenliği’nde sergileme fırsatı buldu. Kültürpark Fuar Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşen geleneksel gecede 7’den 70’e farklı yaş aralığında kursiyerler sahne aldı. Ekipler Horon’dan Zeybek’e, Roman’dan Üsküp’e 10 ayrı yöreden halkoyununu başarıyla sergiledi. Geride bırakılan 13 yılda olduğu gibi bu yıl da şenlik coşkulu ve görkemli geçti. Çocuklar, gençler ve masterler kategorilerinde sahneye çıkan kursiyerler performanslarıyla kendilerini izlemeye gelen davetlilere keyifli bir gece yaşattı. Anadolu’nun zengin motifleriyle süslü kostümlerin yanı sıra farklı yörelere ait yerel ezgilerin renk kattığı şenlikte izleyiciler zaman zaman sahnedekilere danslarıyla eşlik etti.

ÖZEL ÇOCUKLARDAN ÇOK ÖZEL GÖSTERİ

Açıkhava Tiyatrosu’nun dolduğu gecede Ulusal Down Sendromlular Derneği’nden çocuklar da davetli olarak bir gösteri sahneledi. Özel çocuklar son günlerin popüler şarkılarından Erik Dalı eşliğinde çıktıkları sahnede eğlenceli bir şov gerçekleştirirken, Roman ezgileriyle yapılan göbek şov da büyük alkış aldı. Gösteri sonunda sahneye çıkan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş emeklerinden ötürü Down Sendromlu çocukları ve onları bir an olsun yalnız bırakmayan hocalarını tebrik etti. “Dans etmenin, birbirimize güç vermenin güzelliğini bir kez daha gördük” diyen Başkan Pekdaş, bu güzelliklerin tüm Türkiye’ye yayılmasını diledi. Ünlü Yunan ozan ve tarihçi Homeros tarafından İzmir’in gökkubbenin altındaki en güzel şehir olarak tanımlandığını dile getiren Pekdaş, “İzmir’de yaşayanlar olarak bizler mutlu insanlarız. Bu şehir aydınlığını, güzel havasını ve iyi insanlarını binlerce yıldır devam ettiriyor. Birlikte dans etmek, şarkılar söylemek, özgürce okumak, sokaklarında dolaşmak, insan haklarına saygılı bir yönetim altında olmak varken ne diye birbirimizi ötekileştirelim, vatan haini olarak yaftalayalım. Bu topraklarda yaşayan tüm medeniyetler güzeldir, biz onlardan birer parça taşıyarak bu coğrafyanın güzel olmasını sağlıyoruz” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Soyer: “Yaptığımız her şey en çok gençler için”

KADINLARIN ÖZGÜRCE DANS ETTİĞİ BİR TÜRKİYE

Başkan Pekdaş konuşmasında kadınların özgürce dans ettiği bir Türkiye isteğini de dile getirerek, “Biz kadınların eve kapatıldığı, şiddet mağduru olduğu bir Türkiye istemiyoruz. Kadınların özgürce dans ettiği bir Türkiye istiyoruz. Bu Türkiye mümkün ve bunu gerçekleştirmeye çok az kaldı. El birliğiyle biz bunu başaracağız. Çünkü bu coğrafya dünyanın en güzel coğrafyası. En karanlık zamanlarda Büyük Atatürk ve mücadele arkadaşları tarafından kurulan Türkiye bu karanlığı da atlatacak güce ve kararlılığa sahiptir. Şimdi özgürce ‘biz varız ve özgür bireyler olarak adaletli bir ülkede yaşamak istiyoruz’ deme zamanı. Birlikte dans edelim, birlikte şarkılar söyleyelim, İzmir’in aydınlığını tüm Türkiye’ye gösterelim” diye konuştu. Şenlik tüm ekiplerin ve Başkan Sema Pekdaş’ın sahnede 10. Yıl Marşı’nı söylemesiyle son buldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.