Kocaoğlu’ndan Kültürpark Çağrısı

Kocaoğlu’ndan Kültürpark Çağrısı
  • 30 Eylül 2016 14:42

Büyükşehir Belediyesi İnciraltı Kent Ormanı otoparkında yeni alınan itfaiye araçlarını törenle hizmete soktu.Törene CHP İzmir milletvekilleri Mustafa Balbay, Atilla Sertel, Özcan Purçu, Murat Bakan, Ali Yiğit, ilçe belediye başkanları katıldı. Yeni alınan toplam 118 yeni aracın hizmete girmesi töreninde, kapasiteleri 2.5 ton ile 18 ton arasında değişen 48 arazöz, 31 adet merdivenli araç, 3 adet endüstriyel ve kimyasal müdahale aracı, 16 adet kurtarma aracı ile 13 adet çeşitli hizmetlerde kullanılacak araç filoya katıldı. Alınan araçlar arasında biri 104, diğeri 90 metre merdiven uzunluğuna sahip bomlu sepetli iki araç ile endüstriyel yangınlarda kullanılmak üzere robotik araç da yer aldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin itfaiye çalışmalarında pek çok ilke imza attığını söyleyen Aziz Kocaoğlu, “AKS110 Türkiye’de ilk kez İzmir’de kuruldu. Ege Bölgesi’ne arama kurtarma ekipmanları dağıttık. Türkiye’de itfaiye eğitiminin yapıldğı Toros Eğitim Kampüsü İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin eseridir. Görev süremizde itfaiyenin tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştık. Bugüne kadar 198 yürüyen aracımız vardı. Bin 350 personel çalışıyor. 118 araç daha aldık. İzmir itfaiyesini araç kapasitesi bir sefer de yüzde 70 arttı. 118 aracın toplam maliyeti 189 milyon TL’dir” dedi.

Başkan Kocaoğlu törendeki konuşmasını büyük bölümünü ise Kültürpark Projesi’ne ayırdı. Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kültürpark’la ilgili projesini kamuoyuna açıklamasından sonra sosyal medyada “Kültürparkıma dokunma” kampanyası başlatıldığı, burada eksik ve hatalı bilgilendirmeden dolayı bir grup oluştuğunu söyledi. Bu grupta yeralan İzmirliler’in durumu tekrar değerlendirmelerini, Kültürpark içindeki Pakistan Pavyonu’nda sergilenen projeyi izlemelerini ve ne yapıldığını bilmelerini istediğini belirten Kocaoğlu şunları söyledi:

“Kültürpark kurulduğundan bugüne kadar iki fonksiyon taşımaktadır. Bunlardın biri kültür ve sanat etkinleridir. Etkinlikler için mutlaka bir mekana ihtiyaç var. İkincisi ise 85 yıldır gerçekleştirdiğimiz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla ‘burada sergiler, fuarlar açın’ dediği, Behçet Uz’un yaptığı çalışmlarla ortaya çıkan İzmir Enternasyonal Fuarı’dır. İEF İzmir’in en güçlü markalarının başında gelmektedir. İEF ihtisas fuarlarının için yaptığımız Fuar İzmir’de yapılmayacaktır. İEF’de hem kültür hem sanat hem de ticari, inovasyon, tasarımda ilk ürün sergilenmesi yine Kültürpark’ta gerçekleştirilecektir. Bunun için bir mekana ihtiyaç vardır” dedi.

İNCİRALTI KENT ORMANI CENTRAL PARK_HYDE PARK

Başkan Kocaoğlu, ABD’deki Central Park ve Londra’daki Hyde Park gibi park istendiğini ve Kültürpark projesinin bu iki park üzerinden eleştirildiğine dikkat çekti. Bu parklara eşdeğer alanın İnciraltı Kent Ormanı olduğunu belirten Kocaoğliu “ İnciraltı Kent Orman’nı eskiden kalma Engeller Merkezi dışında hiçbir bina yapılmamıştır. Yapılması düşünülmemiştir. Ayrıca Kadifekale heyelan bölgesinde gerçekleştirdiğimiz kent ormanı da Kültürpark büyüklüğündedir. ABD ve Londra’daki parklara eşdeğer bir yatırımdır. Orada da hiçbir sosyal tesis, bina yapılmayacaktır. Park hüviyeti taşıyacaktır. Bugün İzmirliler İnciraltı’ndaki kent ormanını yoğun şekilde kullanmaktadır. İzmir tarihinde İnciraltı Kent Ormanı gibi bir park yapılmamıştır. Bu bizim dönemimizde 2005 yılında hayata geçirilmiştir. Nefis bir kent ormanı oluşturulmuştur. Kültürpark için 1992 yılında Yüksek Çakmur’ın belediye başkanlığı döneminde yarışmayla elde edilmiş bir proje vardır. O proje çerçevesinde bugüne kadar çalışmalar yapılmıştır. Biz şu anda bir tek ağaç kesmiyoruz. Mevcut 7 binden fazla ağaca ilaveten 640 ağaç daha dikilecektir. Bu yeşil çalışmaları Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi öncülüğünde ve onların bilgi birikiminin Kültürpark’a yansıtılmasıyla ağaçların rehabilitasyonu, gelişmesi ve koruması sağlıyoruz” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Kırkpınar’dan Bayraklı’ya müjde: Fiyatları düşüreceğiz!

BURASI KENT ORMANI DEĞİL KÜLTÜRPARK

İsmet İnönü Kültür Merkezi ve Atlas Pavyonu binalarının çok yıprandığını, bunların yıkılarak yeşil alana dönüştürüleceğini belirten Kocaoğlu, 23 bin 500 metrekarelik fuar hollerinin taşınacağını, yerine 11 bin metrekarelik kültür sanat merkezi yapacaklarını söyledi. Kocaoğlu “Kent merkezinde gösteri, panel yapılabilecek, salonları, fuaye, sergi alanlarıyla İEF ve kültür sanat etkinliklerini gerçekleştirecek bir mekana Kültürpark’ta ihtiyaç vardı. Burası kent ormanı değildir. Kültürpark’tır. Kültür ircaa edilecektir. İEF’yi burada gerçekleştirmek zorundayız. Bu yılkı fuar son 15-20 yılın en mükemmel fuarı olmuştur. Gelecek yıllardan itibaren fuarımız 85 yıldır olduğu gibi gelişerek sürecektir. 1990 yılında bu projeden önce yeşil alan yüzde 26’dır. 2000’li yıllarda yeşil alan yüzde 43’e çıktı. Bizim projemizde yeşil alan yüzde 56’ya çıkacaktır. Yeşil alan 1990’a göre iki katından fazla arttırılmıştır.1990’larda bina yüzde 26, 2000’li yllarda yüzde 14, bizim projede ise yüzde 7’ye düşmektedir. Sert zemin 90’lu yıllarda yüzde 44, 2000’de yüzde 40, bizim projede yüzde 26’ye düşmektedir” dedi.

ELLERİNİ VİCDANLARINA KOYSUNLAR

Kültürpark’ın özünü, geçmişini, tarihini, konseptini, işlevlerini koruyarak daha iyi, daha çok kullanılan bir cazibe merkezi haline geleceğini, amaçlarının bu olduğunu belirten Başkan Kocaoğlu “Bu projede lafı, “İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültürpark’ı satacak noktasına kadar lastik gibi çekmeye çalışan arkadaşların elini vicdanına koyması gerekmektedir. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 12 yıldır doğaya çevreye, kente nasıl baktığının hatırlanmalıdır. Ben İzmirlilerden İzmir’in kalkınmasında kentin merkezinin boşalmamasında, Kültürpark’ın çevresideki yaşamın ve faaliyetlerin devam etmesinde ekmek, su kadar ihtiyacımız olan Kültürpark’ın yenilenmesi projesine destek vermelerini talep ediyorum dedi.

İLERİCİLER CEZALANDIRILMAYA ÇALIŞILIYOR

Başkan Kocaoğlu,. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra merkezi hükümete destek vermek, Cumhuriyet’i, demokrasiyi, ülkeyi korumak için seferber olunduğunu, bunun devam edeceğini söyledi. Hep beraber süreci izlediklerini belirten Başkan Kocaoğlu “Ama sürecin hergün farklı bir boyuta gittiğini, her gün aydınların, ilericilerin, demokratların, cumhuriyet, laik Türkiye’den, Atatürk’ten yana olanların sanki bu girişimi onlar yapmış gibi cezalandırılmaya çalışıldığını görmeye başladık. Buna ‘dur’ dememiz gerektiğini ifade etmek istiyorum. Çok tehlikeli bir boyuta doğru evrilmektedir. Buna tüm partilerin, siyasilerin ‘dur’ deme zamanı gelmiş, geçmiştir. Genel siyaset konuşmasın sevmiyorum, işim de değil. Belediye başkanıyım ama öyle bir noktaya geldik ki. Bu kadar da olsa paylaşmak ihtiyacı duydum. Yine de biz birlik beraberlik, milletin menfaatinden başka bir eylem içeresinde bulunmayacağımızın altın çizerim” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.