Kocaoğlu bağımsız aday mı olacak?

Kocaoğlu bağımsız aday mı olacak?
  • 17 Ocak 2019 13:31

CHP, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına tüm tarafların kabul edebileceği bir ismi belirlemek için yeniden parti örgütü ve bölge milletvekillerinin görüşünü alacak. 

Genel Başkan  Kılıçdaroğlu’nun İzmir adayını dün partisinin Merkez Yönetim Kurulu ve PM’sine sunması beklenirken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile yaptığı görüşme dengeleri değiştirmişti.

Gelişmeler üzerine Kemal Kılıçdaroğlu’nun, İzmir’de tüm tarafların kabul edebileceği bir ismin belirlenmesi için bir süre daha çalışma yapacağı, bölge milletvekilleri ve örgüt ile yeniden görüşmelerde bulunulacağı kaydedildi. Bu çalışmalar sonrasında herkesin kabul edeceği bir ismin, gelecek PM’de üyelerin onayına sunulması bekleniyor.

Bağımsız aday olabilir

Kocaoğlu, 24 Haziran seçimlerinin ardından parti içinde yaşanan “olağanüstü kurultay” tartışmalarında “değişim” talebinde bulunan isimler arasında yer almıştı. 1 Ekim 2018’de “31 Mart yerel seçimlerinde aday olmayacağını” açıklayan Kocaoğlu’nun dünkü çıkışını “kendisinin sıcak baktığı bir adayın gösterilmesi” için yaptığı öne sürüldü. Bu kapsamda Kocaoğlu’nun İzmir için yeniden aday gösterilmesi zayıf bir ihtimal olarak görülüyor. Kocaoğlu’nun, kendisinin ya da istediği biri adayın gösterilmemesi durumunda “bağımsız aday” olabileceği konuşuluyor.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Aybüke’den yaşıtlarına Menemen Oyun Köyü çağrısı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.