Kışlalı adı İzmir’deki dev parkta yaşayacak!

Kışlalı adı İzmir’deki dev parkta yaşayacak!
  • 29 Eylül 2016 08:13

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1999 yılında uğradığı bombalı saldırıda hayatını kaybeden Kültür eski bakanlarından Ahmet Taner Kışlalı’nın adını, Çiğli’de 19 bin metrekarelik alanda oluşturacak yeni semt parkında yaşatacak. Park, güçlü yeşil dokusuyla dikkat çekecek.

Kışlalı adı İzmir'deki dev parkta yaşayacak!

Kente kazandırdığı yeşil alanlarla bir yandan İzmir’in yeşil dokusunu güçlendiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, diğer yandan da kentlilere nefes alacakları yeni alanlar yaratıyor. Büyükşehir Belediyesi, İzmir’e yeni bir odak noktası kazandırmak amacıyla Çiğli Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi’nde toplam 19 bin metrekarelik alanı düzenleyerek 1999 yılında bombalı bir saldırıda hayatını kaybeden Kültür eski bakanlarından, siyaset bilimci ve yazar Ahmet Taner Kışlalı’nın adının yaşayacağı bir semt parkına dönüştürecek. Büyükşehir, 14 Ekim 2016’da ‘Ahmet Taner Kışlalı Semt Parkı’ için yapım ihalesi gerçekleştirecek.

,Kışlalı adı İzmir'deki dev parkta yaşayacak!

Sadece Çiğli’nin değil, kentin tamamı için önemli bir çekim merkezi olacak olan ‘Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi Semt Parkı’nın 11 bin metrekaresi yeşil alan olarak düzenlenecek. Proje kapsamında seyir terasları, açık fitness alanları oluşturulacak. Parkta ayrıca, yeni nesil çocuk oyun alanları ile dinlenme ve toplanma mekanları hazırlanırken, 2 bin metrekare çim alan düzenlenecek, toplam 350 adet ağaç dikilecek. Ahmet Taner Kışlalı Semt Parkı’na dikilecek olan oya ağacı, kırmızı yapraklı süs eriği ile akasya ağaçları, parka çiçekleri ve yaprak dokusuyla ayrı bir renk verecek. Çınar yapraklı akçaağaç, melez servi, mavi selvi, grevilya, fıstık çamı, Londra çamı türlerinde ağaçlar da parkı zenginleşecek. Parka, bunların yanı sıra çiçekli çalı grubundan güze llik çalısı, bahar dalı, ağaç hatmi, beyaz zakkum, gül türleri ile kokusuyla ünlü lavanta, biberiye, defne ile Arap yasemini türlerindeki çalı grupları dikilecek.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Tarım üretimi kooperatifle desteklenecek
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.