Kemeraltı sokakları neden boş?

Kemeraltı sokakları neden boş?
  • 20 Haziran 2018 13:49

Selcan Şerifaki\ Gazete Ege

İzmir’in tarihi Kemeraltı Çarşısı zor günlerden geçiyor. Özellikle yaz sezonunda düğünlerle birlikte hareketli görmeye alıştığımız dünyanın en büyük açık hava alışveriş merkezi sinek avlıyor.

Kemeraltı sokakları neden boş?

Esnafın umudu seçim sonrasına…

Esnaf adına konuşan Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya, 24 Haziran seçimlerinin Tarihi Çarşı’yı etkilediğini dile getirdi. Seçimlerin 2. tura kalması durumunda bu sürecin daha da uzayacağının demecini veren  Kaya, “Beklediğimiz sezonu yaşamıyoruz. Malum seçimlerin yazın göbeğine denk gelmesi ve doların yükselmesi, insanlardaki ekonomik alım gücünü düşmesi doğal olarak esnafı da etkiledi. Herkes seçimlerin bitmesini bekliyor şu anda. O yüzden Kemeraltı, küçük esnaf daha doğrusu turistin rezervasyonunun olmaması, kruvaziyer turizmin çalışmaması vesaire gibi çok büyük etkenlerden dolayı küçük esnaf etkilenmiş durumda.  2016 bir kriz başladı. 2018 de bir nevi küçük esnafı vurdu. Daha büyük bir sıkıntı var. ” diye konuştu.

Kemeraltı sokakları neden boş?

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Başkan Tugay’a dünyadan tebrik mesajı yağdı
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.