Karşıyaka’da Organize İşler

Karşıyaka’da Organize İşler
  • 2 Nisan 2016 10:38

Belediye Başkanlığı koltuğuna oturduğu günden bu yana belediye ve belediyenin şirketlerine eş-dost-akrabalarını işe aldığı için gündemden düşmeyen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, yine belediyede yaşanan sansasyonel bir olayla gündemde. Yeni Asır gazetesinin yaptığı habere göre, belediye meclis üyesi olarak kendini tanıtan N.Ş ve D.K belediye binasında Karşıyakalıları ve Karşıyaka esnafını dolandırdı.

Yeni Asır’da yer alan haber şöyle;

Karşıyaka’da sahte meclis üyesi skandalı yaşanıyor. Kendisini Karşıyaka Belediyesi Meclis Üyesi olarak tanıtan ve bu ünvanla kartvizit dağıtan N.Ş. isimli kadının, ruhsat problemlerini çözme vaadiyle esnafı onbinlerce lira dolandırdığı öne sürüldü. N.Ş’nin ortağı olduğu belirtilen kadın avukat D.K’nin de kendisini Karşıyaka Belediyesi’nde çalışıyor gibi göstererek vatandaşları güven kazanmak için belediyeye çağırdığı, burada boş kağıtlara imza attırdığı güvenlik kamerasıyla tespit edildi. Mağdur vatandaşlar, olayı Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve Başkan Yardımcısı Kadir Bilgin’e ilettiklerini, ancak belediyenin N.Ş. hakkında bugüne kadar herhangi bir adım atmadığını öne sürdü.

Karşıyaka Çarşısı’nda ruhsat problemi olan işletmeleri gezerek, “İsterseniz sizin ruhsat probleminizi çözebilirim. Ancak belli miktarda ödeme yapmanız gerekiyor” diyen N.Ş’nin ruhsat dosyalarını incelemek için 300 ile 500 lira arasında para aldığı belirtildi. Karşıyaka Belediyesi’ne giderek dosyaları inceleyen N.Ş’nin ruhsatı çıkma ihtimali olan işletme sahiplerinden ikinci bir ödeme olarak 5 bin ila 20 bin lira arasında para istediği iddia edildi. N.Ş’nin istediği parayı almasına karşın işletmelerin ruhsat problemlerini çözmediği ortaya çıkınca, vatandaşlar N.Ş’ye verdiği vekaletnameleri iptal etti.

‘Ya helal edin ya haram’

İlçedeki skandalın mağdurları Yeni Asır’a konuştu. N.Ş. ile bir arkadaşı aracılığıyla tanıştığını söyleyen mağdurlardan balıkçı Selçuk Ay, “N.Ş, kendisini Karşıyaka Belediyesi Meclis Üyesi olarak tanıtarak kendisine güvenmemi sağladı. Dükkanımın bacası ruhsata işli değildi. N.Ş. ruhsat işini bitireceğini söyleyerek benden 6 bin lira talep etti. Ben de ona inanıp parayı verdim. Ancak N.Ş. aradan 6 ay geçmesine rağmen bacayı ruhsata işletemedi. N.Ş’den paramı istediğimde de bana sadece 2 bin 500 lirasını geri verip, ‘Ya helal edin ya da haram. Parayı vermeyeceğim’ dedi. Parayı elden verdiğimiz için de şikayetçi olamıyoruz. Ancak, N.Ş’ye dava açıldığı takdirde şahitlik yaparım” dedi.

Bu haber ilgini çekebilir ->  Filiz Ceritoğlu Sengel "Hep Birlikte Zorluklarla Mücadele Ettik"

’15 bin liramı aldı’

Mağdurlardan N.İ ise dükkanının ruhsat problemi yüzünden N.Ş’ye başvurduğunu söyleyerek, “Bana 3 ayda ruhsat çıkaracağını söyledi. Bunun için 15 bin lira ön ödeme talep etti. Ben de verdim. Aradan 1 yıl geçti ne ruhsat çıktı ne de paramı iade etti. Ben ruhsat çıkararak dükkanı devir etmek için bu parayı gözden çıkardım. Kendini bana da ilk başta meclis üyesi olarak tanıttı. Zabıtalarla arası çok iyi. En ufak bir durumda zabıtaları üzerimize salıyor. O nedenle üzerine gidemiyoruz” dedi.

Rüşvet mi veriyorlar

Kafeterya sahibi Süleyman Kahraman ise N.Ş’ye tente, kahvehane ve müzik ruhsatı için 8 bin lira ödediğini belirterek, “Müzik ruhsatı dışındaki ruhsat işlemlerini halletti. Bizden aldığı paralarla Karşıyaka Belediyesi’ndeki görevlilere rüşvet mi veriyor, bilemiyorum” dedi. Kahraman, N.Ş’nin ruhsat sorunu olan başka insanlardan yüksek miktarlarda para talepetttiğini duyduktan sonra kendisine verdiği vekaletnameyi iptal ettiğini dile getirdi.

Sahte terapist

Mağdur N.İayrıca, N.Ş’nin kendisini sahibi olduğu kuaförün müşterilerine kişisel gelişim uzmanı diye tanıttığını iddia etti. İnce, “Arkadaşlarımla sohbet ettikten sonra onlardan ‘Ben sana şu anseans yaptım. Bana 150 lira vereceksin’ diyerek para istemiş. Bostanlı’da başkasının ofisinde terapi yapıyor. Ancak bu kadının terapist belgesi yok” diye konuştu.

Olay savcılıkta

Bazı mağdurlarca olayın savcılığa taşındığı belirtilirken savcılığın avukat D.K’nin soruşturulabilmesi için Adalet Bakanlığı’ndan izin istediği kaydedildi. Ayrıca N.Ş’nin ortağıolduğu iddia edilen D.K’nin soruşturma dosyası Adalet Bakanlığı’na iletildi. Bakanlık, uygun görürse D.K. hakkında soruşturma açılacak. D.K’nin suçlu bulunması halinde meslekten ihraç edileceği belirtildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.