Karşıyaka’da çocuklardan sergi

Karşıyaka’da çocuklardan sergi
  • 12 Haziran 2019 13:12

İzmir’de çocuklara fotoğraf sanatını sevdirmek ve yeteneklerini geliştirmelerine fırsat tanımak amacıyla düzenlenen atölye çalışmaları, sergiyle sona erdi.

Karşıyaka Belediyesi Hamza Rüstem Fotoğraf Evi Müzesi’nde törenle açılışı yapılan “Fotoğraf Maceram” başlıklı sergi, 22 Haziran’a kadar ziyaret edilebilecek.İzmir Goethe-Institut ve İzmir Uluslararası Kukla Günleri öncülüğünde, Sokak Çocuklarını Koruma-Çocuklar Geleceğimizdir Derneği, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği, Bizim Ev Aile Çocuk ve Gençlik Destek Merkezi ve Mimar Sinan İlkokulu’nun katkılarıyla gerçekleştirilen 10’ar günlük üç atölyeye, 9-12 yaş grubu 47 çocuk katıldı. Fotoğraf sanatçıları Tayfun Kocaman ile Serdar Sönmemiş eğitmenliğinde yürütülen çalışmalarda, çocuklara verilen teorik bilgilerin yanı sıra farklı yerlere düzenlenen geziler ile sahada fotoğraf çekimi de öğretildi.

Karşıyaka'da çocuklardan sergi

COŞKULU AÇILIŞ

Proje kapsamında çocuklar tarafından çekilen eserler, “Fotoğraf Maceram” başlıklı sergi ile sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Açılış törenine Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Almanya İzmir Başkonsolosu Rainer Lassig, İzmir Alman Kültür Merkezi Müdürü Anna Weber, İzmir Uluslararası Kukla Günleri Direktörü Selçuk Dinçer, Mimar Sinan İlkokulu Müdürü Mükerrem Tuncay, Hamza Rüstem Fotoğraf Evi Müzesi Kurucusu Mert Rüstem, Sokak Çocuklarını Koruma-Çocuklar Geleceğimizdir Derneği Başkanı Neşe Can Hürtürk, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği üyeleri, öğretmenler, sergide fotoğrafı bulunan çocuklar ile velileri katıldı.

 

Bu haber ilgini çekebilir ->  Buca'da Doğaya ve Yeşile Yatırım Yapılacak
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.